29/11/2018 12:29

Pilates: Η νέα τάση ακούει στο όνομα Reformer (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Η ιδιοκτήτρια του Karma Pilates & Fitness Studio, Κρίστη Λουκά, είναι η γυμνάστρια που έχει εξειδικευτεί στο θεραπευτικό, ευεργετικό αλλά και αποτελεσματικό τρόπο εκγύμνασης  που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια, το Reformer.

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Αφροδίτη Αυγουστίνου Χριστινάκη

Τι είναι το Pilates;

Το Pilates είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση, βασιζόμενη σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης. την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Ελληνογερμανικής καταγωγής Joseph Hubertus Pilates . Χαρακτηριζόμενη και ως αυτοβιωματική, αφού πρώτα δοκιμαζόταν από τον ίδιο τον Πιλάτες και μετά σε αθλητές και χορευτές, η μέθοδος Pilates μας διδάσκει ιδανικά πράγματα για το σώμα μας, τα οποία και μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε και να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας.

Ποια τα οφέλη του σε σώμα και πνεύμα;
Σε συνδυασμό με μια γενικά σωστή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, η συστηματική ενασχόληση με το Pilates μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη, όπως:

* Ενίσχυση και περαιτέρω καλυτέρευση του επιπέδου υγείας.
* Βελτιωμένη λειτουργική απόδοση στην καθημερινότητα.
* Παρατεταμένο αίσθημα ευεξίας και υψηλή ενεργητικότητα.
* Προαγωγή σωματικού και πνευματικού ελέγχου, αρμονική εξισορρόπηση ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα.
* Βελτίωση μυϊκής δύναμης, αρθρικής κινητικότητας, ισορροπίας, συντονισμού, συγκέντρωσης και αναπνοής.
* Ευθυγράμμιση και σταθεροποίηση σκελετού, σωστή στάση σώματος, πρόληψη μυοσκελετικών προβλημάτων που προκαλούνται από τον καθιστικό τρόπο ζωής.
* Ανακούφιση από χρόνιους πόνους πλάτης, ώμων και αυχένα, βελτίωση σε καταστάσεις λόρδωσης, σκολίωσης και κύφωσης.
* Χαλάρωση από την καθημερινή ένταση και φυσική εκτόνωση του στρες.
* Τόνωση και σχηματοποίηση του σώματος, ομοιόμορφη, συμμετρική ανάπτυξη των μυών χωρίς περιττό όγκο, ελάττωση του σωματικού λίπους.
* Παράταση εσωτερικής νεότητας και νεανικό σφρίγος ακόμα και σε προχωρημένη 

[blockquote style=”2″]Σύμφωνα με τον εμπνευστή του, Joseph Pilates, στα πρώτα δέκα μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, στα είκοσι τη βλέπουν οι άλλοι και στα τριάντα έχεις ένα νέο σώμα![/blockquote]

Ειναι το Pilates  κατάλληλη γυμναστική για άντρες;

To Pilates αποτελεί μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μεθόδους στην άσκηση σε όλο τον κόσμο και πλέον οι άντρες έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν τις ευεργετικές του ιδιότητες

Δύναμη στον κορμό, ευλυγισία, ισορροπία, αρμονική ανάπτυξη και αποτελεσματικές κινήσεις, όλα αυτά είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Pilates. Το γεγονός ότι το Pilates γυμνάζει όλο το σώμα σαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους άντρες, που η γυμναστική που κάνουν συνήθως δίνει έμφαση σε συγκεκριμένες μυικές ομάδες, όπως η γυμναστική με τα βάρη στο γυμναστήριο.

Το Pilates δίνει έμφαση στην κίνηση από το κέντρο του σώματος -το λεγόμενο «powerhouse»- και την ανάπτυξη της μυικής δύναμης του κέντρου προκειμένου να σταθεροποιηθεί ο κορμός και να προστατευτεί η μέση. Αυτή η εντατική εκγύμναση του κέντρου του σώματος καθιστά το Pilates μια πολύ καλή γυμναστική για όλο το σώμα και αποτελεί μια πολύ καλή βάση για την προπόνηση σε άλλα σπορ και αθλήματα

Σε ποιούς απευθύνεται;

Το Pilates απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας!Είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένο απο γιατρούς σαν μέθοδος αποκατάστασης μετά απο τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και απο γυναικολόγους για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη.

Πως γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Karma Studio;

 Tο Karma Studio ιδρύθηκε μετά από χρόνια εμπειρίας και τριβής με το Υoga και το Pilates και μετά από πολλές και επιτυχημένες συνεργασίες σε Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.

Ύστερα από αυτές τις εμπειρίες, πήρα την απόφαση να δημιουργήσω έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να έρχονται να γυμνάζονται προσεγμένα με άρτια εκπαιδευμενο προσωπικό, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής του

Τι διαφορετικό τι πρωτότυπο πρoσφέρετε για να έχει τραβήξει τόσο κόσμο το studio Karma;

Στο Karma Studio προσφέρουμε εναλλακτικά είδη άσκησης όπως το pilates reformer , yoga,  aerial yoga, TRX , abs&legs , prenatal pilates και ότι   πιο καινοτόμο στο χώρο του fitness με αποτέλεσμα να προσελκύεται αρκετός κόσμος ο οποίος  θέλει να ξεφύγει από τα κλασσικά είδη του γυμναστηρίου .

Επίσης , τα συγκεκριμένα είδη άσκησης δεν επιβαρύνουν το σώμα , έτσι μπορεί κάποιος να γυμνάζεται πολλά χρόνια και να νοιώθει ευεξία ενώ ταυτόχρονα θα βλέπει το σώμα του να μεταμορφώνεται! Τέλος , τα μαθήματα γίνονται σε μικρές ομάδες έτσι ώστε να δίνεται στον κάθε έναν ξεχωριστά η απαραίτητη προσοχή!

Ποιο πρόγραμμα σας θεωρείται οτι είναι ιδιαίτερο και θα θέλατε να ενημερώσετε τον κόσμο;

Το πιο ιδιαίτερο πρόγραμμα πιστεύω πως είναι το Pilates  το οποίο και προτείνουμε ανεπιφύλακτα!. Μπορεί κάποιος να πετύχει ενδυνάμωση , ευλυγισία , σταθεροποίηση των μυών και  αύξηση της ισορροπίας . Εισάγοντας το κάποιος στην καθημερινότητα του θα νοιώσει την αλλαγή στη διάθεση , στο  σώμα αλλά  και στο πνεύμα του

Πόσο χρόνο χρειάζεται ένα άτομο για να δει αποτέλεσμα στο pilates reformer;

Εμείς συστήνουμε να γίνεται 3 φορές τη βδομάδα σε συνδυασμό με 30 λεπτά περπάτημα! Το πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος που κάνει Pilates για να δει αποτέλεσμα , εξαρτάται από τον σωματότυπο του, την ηλικία αλλά και τον μεταβολισμό του.

*Θα πάρετε μια ιδέα για το Pilates από τις δασκάλες του Karma Pilates & Fitness Studio στο πιο κάτω βίντεο:

[ot-video][/ot-video]

 

 

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic