Κλειδί το σκούτερ και το κράνος στην απόπειρα Ροδοθέου

Κλειδί το σκούτερ και το κράνος στην απόπειρα Ροδοθέου

Συγκεκριμένη κατεύθυνση έχουν οι ανακριτές που διερευνούν την απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου και αναμένουν από τις επιστημονικές αναλύσεις να προκύψουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Την Τετάρτη, δικαστήριο στη Λευκωσία προφυλάκισε τρία πρόσωπα για οκτώ ημέρες για την υπόθεση, μετά τον εντοπισμό ενός άσπρου σκούτερ το οποίο αναγνωρίστηκε από τον Ροδοθέου ότι είναι αυτό που τον ακολουθούσε και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο επιβαίνοντες (ο ψηλός) πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές.

Πρόκειται για δύο Κύπριους 37 και 24 ετών και ενός Παλαιστίνιου οι οποίοι εντοπίστηκαν την Τρίτη το απόγευμα σε υπόγειο πολυκατοικίας στη Λευκωσία, να επιχειρούν να φορτώσουν ένα σκούτερ σε βαν με σκοπό να το μεταφέρουν κατόπιν εντολής του ιδιοκτήτη του στον μηχανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το σκούτερ αποτελεί αυτή τη στιγμή το κλειδί γύρω από την υπόθεση και από τις επιστημονικές εξετάσεις που θα γίνουν σ’ αυτό, καθώς και σε ένα κράνος που βρέθηκε σε θήκη μέσα στη μοτοσυκλέτα, θα δείξουν πολλά.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι όντως το σκούτερ είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για να βγάλουν από τη μέση τον 57χρονο επιχειρηματία, ενώ θα αναμένει τα αποτελέσματα από εξετάσεις σε κλειστά κυκλώματα για να ταυτιστεί με αυτό της απόπειρας.

Επίσης, ενδεχομένως να φανεί κατά πόσον το κράνος που εντοπίστηκε σ’ αυτό μοιάζει με το ένα από τα δύο που φορούσαν οι δράστες. Από γενετικό υλικό που βρέθηκε σ’ αυτό θα καταδείξει κατά πόσον το φορούσε κάποιος ύποπτος.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τα επόμενα 24ωρα, την ώρα που οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και παράλληλα, με οδηγίες του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με την καταπολέμηση του εγκλήματος βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα στη Λευκωσία.

Την Τετάρτη στο δικαστήριο που οδηγήθηκαν οι τρεις ύποπτοι, αναφέρθηκε ότι η ανακάλυψη του σκούτερ έγινε μετά από παρακολούθηση μελών της ΥΚΑΝ δύο οχημάτων στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά. Όπως λέχθηκε, οι δύο Κύπριοι προσπάθησαν να φορτώσουν το σκούτερ στο βαν και γι’ αυτό ζήτησαν τη βοήθεια του αλλοδαπού που περνούσε από το σημείο. Όταν επενέβη η Αστυνομία, ο ένας από τους δύο Κύπριους λιποθύμησε.

Τα άλλοθι των υπόπτων

Ανακρινόμενος ο πρώτος ύποπτος ισχυρίστηκε πως την Τρίτη στις 11:30 το πρωί, του τηλεφώνησε ο δεύτερος ύποπτος και του ζήτησε να μεταφέρει με το όχημα της δουλειάς του, τύπου βαν, μια μοτοσυκλέτα.

Ο δεύτερος ύποπτος ανέφερε ότι έξι μέρες προηγουμένως του τηλεφώνησε ο ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας από το εξωτερικό και του ζήτησε να τη μεταφέρει σε μηχανικό στην περιοχή Στροβόλου.

Αυτός ζήτησε από τον πρώτο ύποπτο με τον οποίο είναι φίλοι, να τον βοηθήσει με το όχημα της δουλειάς του να μεταφέρουν τη μοτοσυκλέτα στον μηχανικό και συναντήθηκαν στην περιοχή της Ανθούπολης και κατευθύνθηκαν στην περιοχή όπου βρισκόταν η μοτοσυκλέτα και την παρέλαβαν.

Στη συνέχεια, ως ισχυρίστηκε, από τη σκηνή περνούσε τυχαία ο τρίτος ύποπτος και προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει ο ίδιος εντός του οχήματος. Περαιτέρω ο δεύτερος ύποπτος ισχυρίστηκε ότι προτού εκκινήσει τη μοτοσυκλέτα, ο ίδιος άνοιξε τη σέλα και έπιασε το κράνος που ήταν εντός αυτής, ενώ στη συνέχεια το έπιασε και ο τρίτος ύποπτος.

Ανακρινόμενος ο τρίτος ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πήγαινε βόλτα πεζός με το δίμηνο βρέφος του και συνάντησε τον δεύτερο ύποπτο έξω από μια πολυκατοικία όπου του ζητήθηκε να βοηθήσει στο ξεκλείδωμα μιας μοτοσυκλέτας, της οποίας το τιμόνι ήταν κλειδωμένο, ούτως ώστε να τη μεταφέρει στον μηχανικό.

Πηγή: philenews.com