Πυρκαγιές σε δύο διαμερίσματα σε Λακατάμεια και Αγ. Ομολογητές

Πυρκαγιές σε δύο διαμερίσματα σε Λακατάμεια και Αγ. Ομολογητές

Σε 27 κλήσεις για βοήθεια και 15 πυρκαγιές, οι δύο σε διαμερίσματα, ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο.

Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι χθες βράδυ λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα διώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Σπάρτακου, στη Λακατάμια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.03. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από καναπέ και επεκτάθηκε σε εξοπλισμό του σαλονιού του διαμερίσματος . Από τον καπνό έπαθε εκτεταμένες ζημιές έπαθε ολόκληρο το διαμέρισμα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλού τυλιχτήρα και αναπνευστικών συσκευών Την ώρα της πυρκαγιάς δεν βρισκόταν κανένας εντός του διαμερίσματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου, λίγο μετά τις 7 το πρωί, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ’Λοχία Σπύρου Τταντή ’ με 3 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 07.44.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση γραμμής υδροσωλήνων και αναπνευστικών συσκευών. Δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση της πολυκατοικίας. Ο ένοικος του διαμερίσματος εισέπνευσε καπνό και του δόθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ασθενοφόρου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με την Αστυνομία.