Πόσο συχνά θα πρέπει να πλένετε το πάπλωμα σας

Πόσο συχνά θα πρέπει να πλένετε το πάπλωμα σας

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει σε όλη τη χώρα, όλοι πλέον έχουν “κατεβάσει” τα παπλώματα για να απολαύσουν ένα ζεστό βραδυνό ύπνο (ή και ένα πρωινό χουζούρι). Εσείς, όμως, γνωρίζετε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πάπλωμά σας;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πάπλωμα, την περίοδο που το χρησιμοποιούμε καθημερινά, θα πρέπει να πλένεται κάθε 3 μήνες. Για όσους χρησιμοποιούν παπλωματαθήκη, δεν χρειάζεται να πλύνετε το πάπλωμα, αλλά την παπλωματωθήκη κάθε 2 εβδομάδες, το πολύ.

Αν δεν σκεπάζεστε απευθείας με το πάπλωμα, αλλά χρησιμοποιείτε και σεντόνι, τότε το πλένετε κάθε 3 μήνες. Αν δεν χρησιμοποιείτε σεντόνι, θα πρέπει να πλένεται κάθε 2 μήνες. Και μην ξεχνάτε, ότι θα πρέπει να αερίζετε το χώρο της κρεβατοκάμαρας και να αλλάζετε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα.

Πάντως, έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου δεν γνωρίζει καν ότι θα πρέπει να πλένουμε το πάπλωμα και μέσα στο χειμώνα και όχι μία φορά τον χρόνο. Μάλιστα, το 20% των ερωτηθέντων δεν το πλένει καν, ειδικά όταν χρησιμοποιεί παπλωματοθήκη.