Υπουργός Γεωργίας: Σε λύση του Κυπριακού χωρίς «κηδεμονίες» στοχεύει ο Πρόεδρος

Υπουργός Γεωργίας: Σε λύση του Κυπριακού χωρίς «κηδεμονίες» στοχεύει ο Πρόεδρος

Στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για λύση του Κυπριακού χωρίς «κηδεμονίες», εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα και με διασφάλιση της λειτουργικότητας του επανενωμένου κράτους, αναφέρθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Σε ομιλία του στο προαύλιο του Τμήματος Γεωργίας, όπου βρίσκεται η προτομή του Κυριάκου Μάτση, στον Άγιο Δομέτιο, ο κ. Καδής αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του ήρωα της ΕΟΚΑ, λέγοντας ότι σε αυτή χτίζουμε κι εμείς την προσπάθεια μας για την επανένωση της πατρίδας μας, για την μετεξέλιξη της σε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, ευρωπαϊκό κράτος, χωρίς «κηδεμονίες», εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιδιώκει λύση λειτουργική και βιώσιμη, που θα διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια του λαού μας στη γη των προγόνων του. Λύση που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στις αρχές του ευρωπαϊκού κεκτημένου και θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και τη διάρκεια του επανενωμένου, πλήρως απεξαρτημένου από αναχρονιστικές εγγυήσεις και παρουσία κατοχικού στρατού, κράτους» είπε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι αυτή είναι και η ελάχιστη υποχρέωση μας έναντι όσων έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, έναντι στον ήρωα Κυριάκο Μάτση. «Οι ήρωές μας, με τη θυσία τους, απαιτούν να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια πατρίδα πραγματικά ελεύθερη. Ας μην τους διαψεύσουμε» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος τέλος στην προσωπικότητα του Κυριάκου Μάτση, ο κ. Καδής είπε ότι ήταν «απλός, λιτός, υπεύθυνος, ιδεολόγος, σοβαρός, με πολιτική ωριμότητα». Συνέχισε, λέγοντας ότι υπήρξε υπερασπιστής των πανανθρώπινων αξιών και των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, ακόμα και αν αυτός ανήκε σε διαφορετικό ιδεολογικό, πολιτικό, εθνικό χώρο.