Συμμαχία Πολιτών: Ο λόγος που δεν επιτεύχθηκε λύση είναι η τουρκική αδιαλλαξία

Συμμαχία Πολιτών: Ο λόγος που δεν επιτεύχθηκε λύση είναι η τουρκική αδιαλλαξία

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι διαχρονικά όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας εργάστηκαν για την λύση του Κυπριακού, έστειλε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Ανδρέα Αποστόλου, ο οποίος δήλωσε πως ο λόγος που δεν επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα η λύση είναι η τουρκική αδιαλλαξία και η εμμονή της Τουρκίας για συνέχιση της παρουσίας της στο νησί και μετά τη λύση.

Σε δηλώσεις του, μετά από το μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ο κ. Αποστόλου είπε πως «οι όποιες διαφωνίες μας ή διαφορετικές προσεγγίσεις πρέπει να εκφράζονται με τρόπο που να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Τουρκία για τυχόν δικές μας ευθύνες για την μη λύση του Κυπριακού».

Σημείωσε ακόμα ότι «η αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου διεξάγεται ενόψει και των επικείμενων γεωτρήσεων της EXXON Mobil στην Κυπριακή ΑΟΖ», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις πως αυτή την στιγμή δεν βρισκόμαστε εν μέσω συνομιλιών για να προτάσσονται οι διαφωνίες μας αλλά εν μέσω τουρκικών απειλών σε σχέση με την υλοποίηση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας του ενεργειακού μας προγράμματος».

Οι στιγμές, συμπλήρωσε, «απαιτούν σοβαρότητα και συλλογικότητα για να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς και να διασφαλίσουμε την υλοποίηση του ενεργειακού μας προγράμματος. Το οφείλουμε στον λαό μας».

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ