11/11/2018 14:51

ΓΓ του SPD: Μαζί με την Αριστερά να υπερασπισθούμε την ΕΕ από την επέλαση της ακροδεξιάς

  1. Την αναγκαιότητα μιας προοπτικής κοινής καθόδου στις Ευρωεκλογές του Μαΐου Αριστερών, Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, ώστε να σχηματισθεί μέτωπο εναντίον της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, τονίζει με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Λαρς Κλινμπέιλ, Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD).

Να σημειωθεί πως εχθές στο Βερολίνο σχετικά με την προοπτική αυτή μίλησε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε
συνέδριο ανταλλαγής απόψεων που διοργάνωσαν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες και στο οποίο συμμετείχε εκτός του Έλληνα Πρωθυπουργού και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κλινμπέιλ «βεβαίως και γνωρίζουμε πως υπάρχουν διαφορές απόψεων ανάμεσα σε εμάς και την ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, πρέπει να δούμε σοβαρά την προοπτική συνεργασίας, ώστε να στείλουμε το μήνυμα νέων δρόμων για την Ευρώπη».

Στο ερώτημα για το πόσο κοντά βρίσκεται η προοπτική μιας τέτοιας συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατών και Σοσιαλιστών στην Ευρώπη, ο Γενικός Γραμματέας του SPD σημείωσε ότι «σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε μια πρώτη συζήτηση. Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μέρος στο συνέδριο μας. Υπάρχουν κοινές αξίες μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών και της ευρωπαϊκής Αριστεράς, αξίες τις οποίες πρέπει να υπερασπισθούμε. Να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των ακροδεξιών λαϊκιστών».
Αυτός, πρόσθεσε, «πρέπει να είναι ένας κοινός μας στόχος. Αυτό επιδιώκουμε και αυτό το μήνυμα θέλαμε να στείλουμε σήμερα από το Βερολίνο».

«Οι ακροδεξιοί έχουν βγει στους δρόμους της Ευρώπης, με βασικό τους στόχο να την καταστρέψουν. Τώρα είναι η ώρα να ενωθούμε όλοι όσοι είμαστε αποφασισμένοι να ενωθούμε για την Ευρώπη αυτή», σημείωσε.
Βεβαίως, αναγνώρισε, «και υπάρχουν ανάμεσα μας διαφορές. Πρέπει όμως να το συζητήσουμε. Όλοι όσοι αγαπάμε την Ευρώπη έχουμε μια κοινή ευθύνη».

Σχετικά με την κυβερνητική συνεργασία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος από τον Μάρτιν Σουλτς – πρώην Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο και υποψήφιο Καγκελάριο- είχε χαρακτηρισθεί ακροδεξιός λαϊκιστής, ο Λαρς Κλινμπέιλ δήλωσε ότι «διαβάζουμε τις εφημερίδες και γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αυτό όμως που προέχει την στιγμή αυτή είναι η προσέγγιση των Σοσιαλδημοκρατών και των Αριστερών της Ευρώπης».

ΚΥΠΕ

Tags: