Προσωποκράτηση τριών ατόμων για κλοπή δια τεχνάσματος

Προσωποκράτηση τριών ατόμων για κλοπή δια τεχνάσματος

Διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο πέντε ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο 42χρονων και ενός 64χρονου, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κλοπής δια τεχνάσματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν στην Πάφο, στις 2 Νοεμβρίου, 2018.

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν χθες από μέλη της Αστυνομία, μετά από πληροφορία που λήφθηκε από πολίτη, ο οποίος είδε και αναγνώρισε τους δύο από αυτούς, ως τα πρόσωπα που αναζητούνταν από την Αστυνομία, και φωτογραφίες του είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, σε σχέση με δύο υποθέσεις κλοπών δια τεχνάσματος που διαπράχθηκαν σε Πάφο και Λευκωσία.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία των δύο υποθέσεων, την περασμένη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, δύο άντρες εισήλθαν σε κατάστημα στην Πάφο και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη, να τους μετατρέψει χρηματικό ποσό, από δολάρια Αμερικής σε ευρώ. Οι ύποπτοι αφού καταμέτρησαν το ποσό των 10.000 δολαρίων, το έβαλαν σε φάκελο, τον οποίο έδωσαν στον καταστηματάρχη και αυτός τους έδωσε το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ. Αφού τα δύο πρόσωπα αναχώρησαν από το κατάστημα, ο ιδιοκτήτης άνοιξε το φάκελο, ο οποίος ήταν άδειος.

Στη Λευκωσία, 36χρονος κατήγγειλε ότι την 1η Νοεμβρίου 2018,  δύο άγνωστά του πρόσωπα, του ζήτησαν όπως τους αλλάξει συνάλλαγμα 11,000 δολαρίων, σε ευρώ.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, οι άγνωστοι του έδωσαν και μέτρησε το χρηματικό ποσό των 11,000 δολάρια Αμερικής, τους το έδωσε πίσω και αυτοί το τοποθέτησαν σε φάκελο, τον οποίο του  παρέδωσαν. Αφού ο ίδιος τους παρέδωσε σε μετρητά το χρηματικό ποσό των €8,800, οι άγνωστοι αναχώρησαν.

Στη συνέχεια, όταν ο παραπονούμενος άνοιξε το φάκελο, διαπίστωσε, ότι σε αυτόν υπήρχε μόνο το χρηματικό ποσό των 600 δολαρίων.

Το ΤΑΕ Πάφου και το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνούν τις δύο υποθέσεις.

 

Κατηγορία ΕΓΚΛΗΜΑ