Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε σταθμευμένο όχημα σε περιοχή της Ανθούπολης

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε σταθμευμένο όχημα σε περιοχή της Ανθούπολης

Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε μηχανοκίνητο όχημα μάρκας NISSAN JUKE, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πρόχειρο υποστατικό γκαράζ στην οδό Φιλελλήνων, στο συνοικισμό Ανθούπολης, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Υπηρεσία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά στις 02.57 και για κατάσβεση της ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.20.

Το όχημα και το γκαράζ υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Η σκηνή φυλάγεται από την Αστυνομία και θα γίνει, σε συνεργασία μαζί της, αργότερα σήμερα διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς.

Εξάλλου, εκτός από τις πυρκαγιές Λόφου – Αγίου Θεράποντα στην Επαρχία Λεμεσού και Πέγειας στην επαρχία Πάφου οι οποίες καλύφθηκαν χθες με ανακοινώσεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε στις 14.35 κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση, ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα στο χωριό Ίνεια της Επαρχίας Πάφου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πόλης Χρυσοχούς και Στρουμπιού με 3 πυροσβεστικά οχήματα .

Η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 18.20, κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 ½ εκταρίου.

Επίσης, στις 20.05, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα μάρκας Mercedes C180, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο στην οδό Παναγιώτη Τουμάζου στην Λεμεσό.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Λεμεσού με 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.20.

Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο χώρο της μηχανής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλικτήρα. Η σκηνή φυλάγεται από την Αστυνομία και θα γίνει, σε συνεργασία μαζί της, αργότερα σήμερα διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς.

Στις 20.48, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε βοηθητικά υποστατικά ιδιωτικής κατοικίας στην οδό Άγιου Δημητρίου  στο χωριό Ξυλοφάγου.

Για την κατάσβεση της, ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Αμμοχώστου και Σταθμός Υπαίθρου Ξυλοφάγου καθώς και οι Βρετανικές Βάσεις με συνολικά 3 πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21.48.

Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ο εξοπλισμός του βοηθητικού υποστατικού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα, καθώς έγινε και χρήση 4 Αναπνευστικών Συσκευών.

Η πυρκαγιά πιθανόν να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής .

Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε  συνεργασία με την  ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία .

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 2ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 5ης  Νοεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 125 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 87 αφορούσαν πυρκαγιές, 34 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ