Πενθήμερη κράτηση σε δύο άτομα για υποθέσεις διάρρηξης, κλοπής και επίθεσης

Πενθήμερη κράτηση σε δύο άτομα για υποθέσεις διάρρηξης, κλοπής και επίθεσης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον δύο ατόμων, μίας γυναίκας 33 χρόνων και ενός άνδρα 36 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτιρίου, κλοπής και επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν χθες Σάββατο Νοεμβρίου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες γύρω στις 6.30 το απόγευμα καταγγέλθηκε από την ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στη Λάρνακα ότι μισή ώρα προηγουμένως ενώ βρισκόταν στο κατάστημα της, άγνωστη γυναίκα παραβίασε την πίσω πόρτα του υποστατικού που ήταν κλειστή αλλά ξεκλείδωτη και αφού εισήλθε σ’αυτό έκλεψε τη τσάντα της και το κινητό της τηλέφωνο αξίας 700 ευρώ.

Η γυναίκα μόλις αντιλήφθηκε την παραπονούμενη βγήκε από την ίδια πόρτα και τράπηκε σε φυγή παίρνοντας μαζί τη τσάντα και το τηλέφωνο της ιδιοκτήτριας του κομμωτηρίου.

Με τον σύζυγο της η παραπονούμενη καταδίωξαν πεζοί την γυναίκα, την οποία εντόπισαν σε μικρή απόσταση από το κατάστημα. Ο σύζυγος κατάφερε να ανακόψει την άγνωστη και πήρε πίσω την κλοπιμαία περιουσία.

Το ζευγάρι αντιλήφθηκε κοντά στο σημείο όπου ανέκοψαν την ύποπτη, ένα αυτοκίνητο που φαίνεται να περίμενε την γυναίκα, αφού κατευθυνόταν προς αυτό. Ωστόσο μόλις ο οδηγός του αυτοκινήτου αντιλήφθηκε ότι η ύποπτη ανακόπηκε, έφυγε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όταν ο σύζυγος της παραπονούμενης προσπάθησε να περιορίσει την ύποπτη για να καλέσει την Αστυνομία, αντιλήφθηκε τον δεύτερο ύποπτο να τον πλησιάζει και αφού τον άρπαξε από το χέρι στη συνέχεια τον κτύπησε στο κεφάλι με το χέρι του, με στόχο να αφήσει την ύποπτη.

Η ύποπτη επιτέθηκε και κτύπησε την παραπονούμενη σε διάφορα μέρη του σώματος της, ενώ το περιστατικό έγινε αντιληπτό από παρευρισκόμενους που έσπευσαν να βοηθήσουν το ζευγάρι. Ο ύποπτος άνδρας κατάφερε να διαφύγει πριν την άφιξη της Αστυνομίας.

Τα μέλη της Δύναμης που έσπευσαν στη περιοχή συνέλαβαν την ύποπτη γυναίκα την οποία αναγνώρισαν αφού είναι γνωστή στην Αστυνομία λόγω της παραβατικής της συμπεριφοράς ενώ είναι χρήστης σκληρών ναρκωτικών.

Ο δεύτερος ύποπτος εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από τη σκηνή και αναγνωρίστηκε από την Αστυνομία αφού και αυτός απασχολεί την Δύναμη με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Ο ύποπτος είναι επίσης χρήστης σκληρών ναρκωτικών και σύντροφος της ύποπτης.

Οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν στην ΑΔΕ Λάρνακας όπου η αλλοδαπή γυναίκα, μόνιμη κάτοικος Λάρνακας, σε θεληματική κατάθεση παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.

Ο 36χρονος ύποπτος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε τυχαία στη σκηνή ενώ ανακρινόμενος προφορικά αρνήθηκε την διάπραξη των αδικημάτων και έδωσε διάφορους ισχυρισμούς για τη παρουσία του στη σκηνή.

Το ζευγάρι μετέβη στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε εκδορά δεξιού αντιβραχίωνα και κοιλιακό άλγος, ενώ ο σύζυγος της έφερε πλήξη αριστερού κροταφικού και μειωμένη ακοή.

Στο ζεύγος παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.

Εναντίον των δύο υπόπτων εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και συνελήφθηκαν σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ενώ το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για πέντε μέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ