31/10/2018 20:11

Η Κοινωνική Συμμαχία θα πραγματοποιήσει επαφές με Υπ. Υγείας και πολιτικά κόμματα για το ΓεΣΥ

Παρούσα δηλώνει η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και διαβεβαιώνει την κυπριακή κοινωνία ότι παραμένει προσηλωμένη στον στόχο υλοποίησης του ΓεΣΥ, ώστε να εφαρμοστεί στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει ο νόμος.

Η Κοινωνική Συμμαχία συνήλθε σε συνεδρία το απόγευμα κατά την οποία συζήτησε τα επόμενα της βήματα ενόψει των εξελίξεων που αφορούν το ΓεΣΥ και αποφάσισε την πραγματοποίηση συναντήσεων με τον Υπουργό Υγείας και τα πολιτικά κόμματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη λήξη της συνεδρίας σημειώνει ότι «οποιεσδήποτε προσπάθειες γίνουν που έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο και αλλάζουν το πλαίσιο και τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, θα μας βρουν απέναντί τους».

Προσθέτει ότι «αυτή την κομβική στιγμή, αναμένεται από όλους τους παρόχους υγείας με πνεύμα αλληλεγγύης να συνεργαστούν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ενώ και το πολιτειακό σύστημα να παραμείνει δεσμευμένο σε αυτά που αποφάσισε»

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κοινωνική Συμμαχία θα προγραμματίσει επαφές τόσο με τον Υπουργό Υγείας όσο και με τα πολιτικά κόμματα, «σε μια προσπάθεια διασφάλισης της ομαλής εφαρμογής του ΓεΣΥ και ότι δεν θα υπάρχει απόκλιση σε σχέση με τις αποφάσεις της πολιτείας».

Καταλήγοντας, η Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, αναφέρει ότι «παρακολουθεί με δέουσα προσοχή τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων».

Οι οργανώσεις που αποτελούν την Κοινωνική Συμμαχία είναι οι ακόλουθες : ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΟΣΠΦ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΑΣΔΥΚ, Σύνδεσμος Καταναλωτών, Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Οργανώσεις συνταξιούχων ΕΚΥΣΥ και ΠΕΣΥΣ.

Τη συνάντηση σήμερα φιλοξένησε η ΠΟΕΔ.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic