Κλειδί οι υδρογονάνθρακες, δηλώνει ο Αλαν Ντάνκαν στο CNNTurk

Κλειδί οι υδρογονάνθρακες, δηλώνει ο Αλαν Ντάνκαν στο CNNTurk

Ζήτημα κλειδί χαρακτήρισε το ζήτημα των υδρογονανθράκων για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Βρετανός Υπουργός υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης και Αμερικής Άλαν Ντάνκαν, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο CNNTurk ότι μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για την Κύπρο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει της επίσκεψής του στην Τουρκία για να παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης, ο Βρετανός Υπουργός είπε πως “αν το θέμα των υδρογονανθράκων, αντί για πρόβλημα, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε ευκαιρία, μπορεί να βγει κάτι θετικό”. “Θα είναι μια πολύ καλή οικονομική πηγή για όλο το νησί και θα διασφαλίσει ευημερία. Αν μπορεί να διαμοιραστεί, μπορεί να διαμοιραστεί και η ευημερία. Επομένως, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μετατραπεί σε μια θετική υποδομή και ασφαλώς πρέπει αυτό να έχει απήχηση και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις”.

Για το Κυπριακό είπε ότι “το Ηνωμένο Βασίλειο πάντα είχε ένα ρόλο διευκόλυνσης και στήριξης των διαπραγματεύσεων”. “Εγώ προσωπικά ήμουν και στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα. Η στάση της τουρκικής πλευράς σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ήταν πολύ εποικοδομητική. Μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα που δεν υπήρξε αποτέλεσμα”, ανέφερε.

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ