Την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas

Την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas

Την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Energean Oil & Gas, ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ανέφερε ότι το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin στο Τελ Αβίβ προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, ο οποίος προβλέπει έναρξη εφοδιασμού της ισραηλινής αγοράς με φυσικό αέριο στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ανέφερε επίσης ότι οι επόμενοι 18 μήνες θα χαρακτηρισθούν από σημαντικές εξελίξεις σε επιχειρησιακό επίπεδο καθώς στις 26 Νοεμβρίου ξεκινά στην Κίνα η κατασκευή του FPSO (Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης) της Energean, το οποίο θα είναι το μοναδικό FPSO στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προσθέτει ότι το FPSO θα έχει δυνατότητα παραγωγής 8 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως και η Energean έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια 4,2 δισεκ. ετησίως για την αγορά του Ισραήλ.

Επιπλέον, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το Μάρτιο ξεκινά η γεώτρηση στο Karish North με στόχο επιπλέον 1,8 τρισεκ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και προχωρεί στον σχεδιασμό της για την επιβεβαίωση κοιτασμάτων στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιό της στο Ισραήλ, το οποίο περιέχει δυνητικούς πόρους 7,5 τρισεκ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου συνολικά στις άδειες Karish και Tanin, καθώς και στα οικόπεδα 12,21,22,23 και 31.

Επιπλέον, η Energean Oil & Gas αναφέρει ότι Συνεχίζεται το επενδυτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα με στόχο την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής από τον Πρίνο και τον Βόρειο Πρίνο και την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας.

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ