‘Κωνσταντινούπολη’ το όνομα του νέου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ο Ερντογάν

‘Κωνσταντινούπολη’ το όνομα του νέου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Κωνσταντινούπολη (Istanbul) είναι το όνομα του νέου αεροδρομίου όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του αεροδρομίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο με αεροσκάφος από την Άγκυρα αγοράζοντας μάλιστα συμβολικά και το πρώτο εισιτήριο, δήλωσε ότι “η Κωνσταντινούπολη δεν είναι μόνο η μεγαλύτερή μας πόλη, είναι ταυτόχρονα η πιο αξιόλογη εμπορική ονομασία της χώρας μας”, λέγοντας ότι γι αυτό έδωσαν το όνομα της πόλης αυτής που έχει ανεκτίμητη αξία στο μεγάλο αυτό έργο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το αεροδρόμιο αυτό θα αποτελέσει παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Όπως είπε όλα τα στάδια του αεροδρομίου προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2028 λέγοντας ότι αυτό σημαίνει πως τα επόμενα δέκα χρόνια θα συνεχίσει να μεγαλώνει το αεροδρόμιο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τους ηγέτες των κρατών που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, αναφερόμενος σε αυτούς ονομαστικά. Ευχαρίστησε τους Προέδρους της Αλβανίας, του Κιργιστάν, του Κοσόβου, των Σκοπίων, της Μολδαβίας, του Πακιστάν, του Σουδάν, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας. Ευχαρίστησε μάλιστα και τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που παραβρέθηκε στα εγκαίνια.

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ