Καλεί σε συνάντηση ΟΑΥ και ΠΙΣ ο Υπουργός Υγείας

Καλεί σε συνάντηση ΟΑΥ και ΠΙΣ ο Υπουργός Υγείας

Την πρόθεσή του να καλέσει τον ΟΑΥ και τον ΠΙΣ σε συνάντηση υπό την προεδρία του εντός των επόμενων ημερών, με την ελπίδα ότι η ανταπόκρισή τους θα είναι θετική για άρση του αδιεξόδου ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε γραπτή δήλωση ο Υπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι , νοουμένου ότι όλες οι πλευρές εργάζονται για το συμφέρον των Κύπριων ασθενών, μέσα από διάλογο θα βρεθούν οι σωστές συνισταμένες, ώστε, εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, να εφαρμοστεί αυτό που στερούνται οι πολίτες της Κύπρου για τόσα χρόνια.

Η γραπτή δήλωση του Υπουργού εκδόθηκε μετά την δημοσιογραφική διάσκεψη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) όπου ανακοινώθηκε η διακοπή της διαπραγμάτευσης με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

“Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι για τα αιτήματα που συμπεριλήφθηκαν στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ και αφορούν στις αποζημιώσεις των γιατρών σε περιβάλλον ΓεΣΥ, ο καθ’ ύλην αρμόδιος να τα συζητήσει είναι ο ΟΑΥ, όπως αυτό καταγράφηκε και στον ψήφισμα του ΠΙΣ. Το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και οι δύο πλευρές να εμπλακούν σε ειλικρινή διάλογο αφενός μεν για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες του ιατρικού κόσμου, αφετέρου δε να διατηρηθεί η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός του ΓεΣΥ που είναι το αποτέλεσμα της συναντίληψης των κοινοβουλευτικών κομμάτων και αποτυπώνεται στην ομόφωνη ψήφιση των νομοσχεδίων τον Ιούνιο του 2017”, αναφέρει ο Υπουργός.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ