Γιατί να επιλέξω προσωπικό γυμναστή;

Γιατί να επιλέξω προσωπικό γυμναστή;

— Ποιος είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να επιλέξω να κάνω προσωπική εκγύμναση;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασκουμένων συνήθως καταλήγει σε αυτή την απόφαση, θέλοντας να συνδυάσουν τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτουν με μια αποτελεσματική εκγύμναση από κάποιον που μπορούν να εμπιστευτούν ότι θα διαμορφώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα βάσει των αναγκών τους, δίνοντάς τους ταυτόχρονα και το κίνητρο να είναι παρόντες σε κάθε προγραμματισμένη προπόνηση.

Ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι ότι μέσω της προσωπικής του επίβλεψης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ως προς τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων και την αποφυγή τυχόν τραυματισμών του. Να σημειώσουμε εδώ ότι μία από τις κύριες αιτίες που λειτουργούν αποτρεπτικά για κάποιον που έχει ξεκινήσει ήδη να γυμνάζεται μόνος του σε κάποιο γυμναστήριο είναι ένας τυχαίος τραυματισμός, ο οποίος μελλοντικά θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του.

— Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω βρει τον σωστό προσωπικό γυμναστή;

Η έννοια «σωστός» γυμναστής διαφέρει από ασκούμενο σε ασκούμενο και εξαρτάται από τις εξατομικευμένες ανάγκες, τις απαιτήσεις και τους στόχους του. Σωστός γυμναστής είναι αυτός που αναγνωρίζει, αφουγκράζεται και κατανοεί όλα τα παραπάνω, δίνοντάς μας ένα επιπλέον κίνητρο για να αισθανόμαστε υγιείς και λειτουργικοί στην καθημερινότητά μας, δηλαδή κάποιος στον οποίον θα αισθανόμαστε άνετα να εκμυστηρευτούμε τυχόν απορίες, προβληματισμούς ή ακόμα και άγχη σε σχέση μ’ εμάς και το σώμα μας, κάποιος που θα μας δίνει ώθηση, πρακτικά και ψυχολογικά, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και, κυρίως, κάποιος που σε αυτήν τη διαδρομή θα μας κάνει να αισθανόμαστε ευχάριστα με τον εαυτό μας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ 

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ