Εκτίμηση προς έργο Αρχιεπισκόπου Θυατείρων εξέφρασε ο Φ. Φωτίου

Εκτίμηση προς έργο Αρχιεπισκόπου Θυατείρων εξέφρασε ο Φ. Φωτίου

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για εμάς στην Κύπρο το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος, Κύπριος την καταγωγή, χαίρει της αμέριστης αγάπης και εκτίμησης όλων ανεξαίρετα για την πεφωτισμένη, πλούσια και άκρως επιτυχή δραστηριότητα του, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου μιλούσε χθες βράδυ στο δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγορίου, στο Λονδίνο, από τον Σύνδεσμο Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων Μεγάλης Βρετανίας προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριακονταετούς αρχιερατικής διακονίας στη Μεγάλη Βρετανία και τη συμπλήρωση ενενηντακονταετίας από τη γέννηση του.

Ο κ. Φωτίου απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων είπε ότι “ως πλήρης ημερών έχετε εν έργω και λόγω καταθέσει την μαρτυρία του Θεού «εν πληροφορία πολλή». Ευχόμαστε να συνεχίσετε την ευδόκιμη διακονία σας στην Εκκλησία και να αναδεικνύετε παντού και πάντοτε το έργο της εμπεπιστευμένης σε εσάς αυτής διακονίας, «εν πλήρη θεοτική συνειδήσει».

Από τη χειροτονία του ως διάκονος στις 24 Ιουνίου 1953 από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, υπηρετεί την Εκκλησία με ιδιαίτερη θέρμη και προσήλωση προς το ποίμνιο του, είπε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας ότι έχοντας υπό την πνευματική του ηγεσία την ομογένεια της Μεγάλης Βρετανίας, την οποία υπηρετεί για 59 τώρα χρόνια, συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια διατήρησης και ενίσχυσης της ελληνικότητας της, όπως και των δεσμών μεταξύ των αποδήμων και της ιδιαίτερης πατρίδας, με την προβολή των αξιών, των παραδόσεων και των κοινών επιδιώξεων.

“Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, όλης της κυπριακής πολιτείας και εμού προσωπικά, εκφράζω τα πολύ θερμά συγχαρητήρια μας για τις ευτυχείς αυτές επετείους του Σεβασμιότατου, όπως και τη βαθιά εκτίμηση και τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη για την όλη προσφορά του για τους αγώνες του για την Κύπρο μας”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ