Αρχίζει η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

Αρχίζει η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

Αρχίζει σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί και τελούν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα. Πρόκειται για τον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού, την 21χρονη πρώην συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, στις 13 Ιουνίου, ο Τζιωνής δήλωσε παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο 33χρονος δήλωσε μη παραδοχή μόνο στην κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά».

Μη παραδοχή και στις οκτώ κατηγορίες απάντησαν οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η οποία είναι ορισμένη να αρχίσει στις 9 το πρωί, έχει προγραμματιστεί να γίνει ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής στον Τζιωνή.

Το Δικαστήριο είχε ωστόσο αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλει ποινή στον 33χρονο αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλους τους κατηγορούμενους.

Δείτε τι είχε γίνει στην τελευταία ακροαματική διαδικασία

Παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή, δήλωσε στις 13 Ιουνίου 2018 ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση του διπλού φονικού του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, στο Στρόβολο.

Ο 33χρονος δήλωσε μη παραδοχή μόνο στην έκτη κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στις υπόλοιπες κατηγορίες ο κατηγορούμενος απαντούσε με ένα «μάλιστα», ενώ προσπάθησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις σε κάποιες κατηγορίες, με το δικαστήριο να τον ενημερώνει ότι σε αυτό το στάδιο θα έπρεπε να απαντήσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, ο κατηγορούμενος ζήτησε από το δικαστήριο να ετοιμαστεί έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τον ίδιο.

Οι οκτώ κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στους άλλους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση, Σάρα Σιάμς, Λευτέρη Σολωμού και Μάριο Χατζηξενοφώντος, οι οποίοι δήλωσαν μη παραδοχή.

Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Η διαδικασία είχε αρχίσει μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από συγγενείς των θυμάτων αλλά και δημοσιογράφων που καλύπτουν από την πρώτη στιγμή την πρωτοφανή σε αγριότητα δολοφονία του ζευγαριού που συγκλόνισε το παγκύπριο, στην παρουσία αστυνομικών τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας. Κατά την είσοδο των κατηγορουμένων στην αίθουσα κάποιος εκ των συγγενών των θυμάτων φώναξε τη λέξη «φονιά» ενώ κάποιοι συγγενείς έκλαιγαν.

Ο Λοΐζος Τζιωνής παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, ενώ ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, 23 χρόνων εκπροσωπείτο από δικηγόρο.

Ο Τζιωνής πήρε το λόγο και ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο δικηγόρος του δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εντός της αίθουσας. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου εμφανίστηκε λίγο αργότερα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της απαγγελίας των κατηγοριών, ζητώντας να μιλήσει για λίγο με τον πελάτη του με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η διαδικασία. Ακολούθως ο Τζιωνής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας δεν θα χρειαστεί δικηγόρο.

Ο Σολωμού ανέφερε ότι έχει υποβάλει αίτημα για να του παρασχεθεί νομική αρωγή, το οποίο θα εξεταστεί από το δικαστήριο στις 25 Ιουνίου στις 9 το πρωί.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της 21χρονος Σάρας Σιάμς, πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή, ζήτησε όπως η πελάτισσα του αλλάξει σειρά στο κατηγορητήριο προκειμένου να μην στέκεται δίπλα από τον Τζιωνή, εγείροντας ζήτημα προσωπικής ασφάλειας.

Το Δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα της, λέγοντας ότι από τη στιγμή που ο κατηγορούμενους βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου και στην παρουσία αστυνομικής δύναμης δεν τίθεται ένα τέτοιο θέμα.