Απόλυτη διαλεύκανση από την Αλβανία του θανάτου του Ελληνα ομογενή, αναμένει το ΥΠΕΞ Ελλάδας

Απόλυτη διαλεύκανση από την Αλβανία του θανάτου του Ελληνα ομογενή, αναμένει το ΥΠΕΞ Ελλάδας

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, που οδήγησε στον θάνατο Έλληνα υπηκόου.

“Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του”, αναφέρει.

“Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός», σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: «Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής». Παράλληλα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι αναμένει την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας πολίτης και υπογραμμίζει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια στράφηκε κατά Αλβανών αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν. Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη με τον Κατσιφά να κρύβεται σε υδραγωγείο στη Δρόπολη και μετά από επέμβαση των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, με τις οποίες αντάλλαξε πυρά, έχασε τη ζωή του.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ