Πιθανές ανατροπές στη δίκη για το διπλό φονικό

Πιθανές ανατροπές στη δίκη για το διπλό φονικό

Ξαναζωντανεύει το διπλό στυγνό έγκλημα του περασμένου Απριλίου στον Στρόβολο με θύματα το ζεύγος Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου. Την ερχόμενη Δευτέρα είναι ορισμένη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, για ν’ αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης και δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», να υπάρξουν κάποιες ανατροπές.

Κατηγορούμενοι για το φρικτό έγκλημα είναι: Λοΐζος Τζιωνής 33 ετών από τη Λευκωσία, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η 21χρονη πρώην σύντροφος του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος. Τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα ακουστούν τα γεγονότα για τον πρωταγωνιστή του φονικού Λοΐζο Τζιωνή, ο οποίος έχει παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες πλην αυτή της διάρρηξης, αφού ο ίδιος επιμένει ότι ήταν ανοικτά όταν πήγαν στο σπίτι του ζεύγους το βράδυ της 18ης Απριλίου 2018.

Παραδέχεται σχεδόν τα πάντα ο Τζιωνής για το διπλό φονικό

Ωστόσο θα αναμένεται η τελική θέση που θα κρατήσει ο Τζιωνής τη Δευτέρα, ώστε να διαφανούν και οι προθέσεις του. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να αλλάξει την απάντησή του από παραδοχή σε μη παραδοχή, οπόταν θα γίνει ακρόαση για όλους τους κατηγορούμενους, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου και αφού έρθει σε συνεννόηση με τη δικηγόρο του.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται σε κάποιο στάδιο να διαφοροποιηθούν οι κατηγορίες για άλλον κατηγορούμενο, κάτι όμως που θα ξεκαθαρίσει στην πορεία της δίκης και αφού δώσει το πράσινο φως ο Γενικός Εισαγγελέας.

Φονικό Στροβόλου: Δείτε σε βίντεο-γράφημα τις κινήσεις του δράστη

Πάντως, το Κακουργιοδικείο το οποίο θα είναι υπό τη νέα του σύσταση (Χ. Πογιατζιής, Κυριακίδου και Καπετάνιου) έχει ορίσει την ακρόαση της υπόθεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ώστε η δίκη να προχωρήσει τάχιστα και χωρίς διακοπές. Στην περίπτωση που ο Τζιωνής θα παραμείνει στην αρχική του απάντηση για παραδοχή των κατηγοριών, τότε μετά που θα ακουστούν τα γεγονότα, το δικαστήριο δεν αποκλείεται να επιφυλάξει την απόφασή του ή να του επιβάλει άμεσα ποινή και να αρχίσει η ακρόαση για τους άλλους κατηγορούμενους. Στο δικαστήριο τη Δευτέρα θα παρευρίσκονται και μάρτυρες κατηγορίας, ώστε αν θα ξεκινήσει η ακρόαση να είναι έτοιμοι να καταθέσουν.

Οι κυριότερες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ο φόνος εκ προμελέτης, η συνωμοσία για φόνο, η συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, η ληστεία, η νυχτερινή διάρρηξη και κλοπή, και η ένοπλη είσοδος με σκοπό την κλοπή.

Πηγή: philenews.com