Οι εορτασμοί της Λεμεσού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Οι εορτασμοί της Λεμεσού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπαδηφορία από Σώμα Προσκόπων αρχίζουν σήμερα οι επίσημοι εορτασμοί της Λεμεσού για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι οποίοι κορυφώνονται αύριο, με την καθιερωμένη παρέλαση επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`.

Η λαμπαδηφορία θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα ακολουθήσει τη διαδρομή, Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, Πεντάδρομος, Αγία Ζώνη, Λεωφόρος Μακαρίου Γ`, φώτα Συμιλλίδη, οδό Κασσιανής.

Με πεντάλεπτη γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλης (05:55), εωθινό στους δρόμους από τη Φιλαρμονική του Λανιτείου και την Μπάντα Κρουστών των Προσκόπων και Οδηγών (06:00), αρχίσουν οι αυριανοί εορτασμοί της Λεμεσού.

Θα ακολουθήσει η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιανίζει η φιλαρμονική του Λανιτείου, με απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Λανίτειο Λύκειο (07:00).

Η καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, θα τελεστεί στις 10:00, χοροστατούντος του Χωροεπίσκοπου Αμαθούντος Νικόλαου, συμπαραστατούμενου από τον ιερό κλήρο της πόλης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού Δημήτρης Μικελλίδης.

Θα ακολουθήσει, στις 10:45, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (Πλατεία Ηρώων), από επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα και οργανώσεις και απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.

Η παρέλαση, κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, θα ξεκινήσει στις 11:45, από τα φώτα του Αριέλ μέχρι τη διασταύρωση της λεωφόρου με την οδό Ιωάννη Πολέμη. Θα παρελάσουν παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, σπουδαστές και σπουδάστριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Οδηγοί, Πρόσκοποι, και τμήματα της Πολιτικής Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς. Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, μπροστά από τη νότια είσοδο του Λανιτείου Σταδίου.

Στις 17:00, θα γίνει υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Λανιτείου και θα αποδοθούν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και λαμπαδηφορία από Σώμα Κυπρίων Οδηγών, οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και μέσω του Πενταδρόμου, της Αγίας Ζώνης και της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`, θα καταλήξει στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΑΡ)

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ