Αποζημιώθηκαν 923 πρώην υπάλληλοι των Κ. Αερογραμμών

Αποζημιώθηκαν 923 πρώην υπάλληλοι των Κ. Αερογραμμών

Σε επτά πρώην εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών, η Κυβέρνηση δεν κατέβαλε χαριστικές αποζημιώσεις, μετά το λουκέτο που έβαλε η εταιρεία τον Ιανουάριο του 2015.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε απαντητική επιστολή που απέστειλε στη βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, Άννα Θεολόγου.

Η αρχική απόφαση της Κυβέρνησης ήταν η καταβολή αποζημιώσεων ύψους €14,9 εκατ. σε 930 πρώην εργαζόμενους των αερογραμμών, ωστόσο όπως δείχνουν τα στοιχεία φαίνεται να πλήρωσε λιγότερες αποζημιώσεις σε μικρότερο αριθμό εργαζομένων.

Στα μέσα του 2015 η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, παραχώρησε σε 923 πρώην εργαζόμενους της εταιρείας χαριστικές αποζημιώσεις ύψους €14,7 εκατ. λόγω της εκούσιας εκκαθάρισης των Κυπριακών Αερογραμμών.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, η Κυβέρνηση προχώρησε στην καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων, όταν έλαβε το πράσινο φως από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής καθώς το σχετικό κονδύλι είχε δεσμευθεί από την Ολομέλεια της Βουλής. Η αρχική απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2015 ήταν για παραχώρηση χαριστικών αποζημιώσεων που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων ποσά που θα αναλογούσαν από το Ταμείο Προνοίας που έχει συσσωρευτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης είχε αποφασίσει και την παραχώρηση πρόσθετης αποζημίωσης προς όλο το προσωπικό που είχε αποχωρήσει ή έτυχε πλεονασμού κατά την περίοδο 2012-2015 ύψους €2,5 εκατ., με εξαίρεση τους πιλότους. Καταλήγοντας, σημειώνει πως η Κυβέρνηση έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση στα πλαίσια άσκησης της κοινωνικής της πολιτικής για άμβλυνση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων στις οικογένειες που έχουν επηρεασθεί.

Πηγή: philenews.com