Στις 12 Νοεμβρίου αρχίζει η διαδικασία έκδοσης καταζητούμενου Ρώσου

Στις 12 Νοεμβρίου αρχίζει η διαδικασία έκδοσης καταζητούμενου Ρώσου

Στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία έκδοσης στη Μόσχα Ρώσου υπηκόου, ηλικίας 48 ετών, ο οποίος καταζητείτο αναφορικά με το αδίκημα απάτης σοβαρής μορφής.

Ο 48χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας όταν έφτασε με πτήση από τη Βηρυτό, δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης του από τις ρωσικές αρχές.

Ο Ρώσος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για να αρχίσει η διαδικασία έκδοσης του και ο Πρόεδρος του σώματος επιφύλαξε για σήμερα την απόφαση του στο αίτημα της Αστυνομίας να παραμείνει υπό κράτηση.

Ο 48χρονος παρουσιάστηκε σήμερα εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο και αποφάσισε όπως παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 12 Νοεμβρίου και εν αναμονή των απαραίτητων εγγράφων από τη Ρωσία τα οποία θα ζητούν και επίσημα την έκδοση του στη Μόσχα. Ο 48χρονος θεωρείται ύποπτος ότι μεταξύ 18/4/16 – 24/5/16 μαζί με δύο άλλα πρόσωπα, ξεγέλασαν άτομο στη Ρωσία και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 300 χιλιάδων δολαρίων.