24/10/2018 18:42

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για προώθηση θεμάτων ασφάλειας και υγείας στην εργασία λέει η Υπ. Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στηρίζει τις πρωτοβουλίες των κοινωνικών εταίρων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων που συμβάλλουν στην προσπάθεια για προώθηση των θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, δήλωσε η αρμόδια Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου, μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε πως το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού πρωτοστατεί γενικά σε θέματα ασφάλειας και υγείας. “Θεωρώ πολύ σημαντική την απόφαση των διοργανωτών να συζητήσουν τα θέματα της θερμικής καταπόνησης, των επικίνδυνων υλικών, των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και των επεισοδίων σκόνης”, σημείωσε, και υπενθύμισε ότι για τη διαχείριση των επικινδύνων ουσιών στους χώρους εργασίας διεξάγεται κατά τη διετία 2018 – 2019 η εκστρατεία διαφώτισης και ευαισθητοποίησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και η εβδομάδα Ασφάλειας και Υγείας από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε πως “γενικός στόχος της εκστρατείας είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, των εργοδοτών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την παρουσία επικίνδυνων ουσιών στους χώρους εργασίας και τη σημασία της κατάλληλης διαχείρισής τους”.

“Επίσης η εκστρατεία τονίζει την ανάγκη βελτίωσης της πρόσβασης όλων των εμπλεκομένων σε καθοδηγητικά έγγραφα και για τις καλύτερες εφαρμόσιμες πρακτικές λύσεις και κατευθυντήριες οδηγίες, καθώς και της διάδοσης παραδειγμάτων καλής πρακτικής”, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic