Εκπρόσωπος: Μήνυμα συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις από Πρόεδρο

Εκπρόσωπος: Μήνυμα συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις από Πρόεδρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει μήνυμα συνεργασίας με όλες τις πολιτικές δυνάμεις δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας τις συναντήσεις του Προέδρου με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Λιλλήκα σήμερα και την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά την 1η Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι στη βάση της θέλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει προγραμματικές προτάσεις, εισηγήσεις πολιτικής και μέτρα που είχαν κατατεθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είδε σήμερα τους κ. Λιλλήκα και Παπαδόπουλο και στη συνέχεια θα δει και τον κ. Μαλά.

Οι συναντήσεις του Προέδρου, ανέφερε, γίνονται στη βάση εισηγήσεων και μέτρων που έχουν προτείνει οι τρεις υποψήφιοι και ο Πρόεδρος έχει ενώπιον του ένα σημαντικό αριθμό προτάσεων, οι περισσότερες από αυτές ήδη εφαρμόζονται αφού ήταν κοινές προτάσεις και περιλαμβάνονταν και στο πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός αριθμός άλλων προτάσεων που μπορούν, μετά από σχετική προκαταρκτική μελέτη που έγινε, να υιοθετηθούν και να συζητηθεί η εφαρμογή τους. Στις συναντήσεις αυτές ο Πρόεδρος συζητά με τους υποψηφίους τον τρόπο εφαρμογής αυτών των προτάσεων καθώς και για άλλες προτάσεις», είπε ο Εκπρόσωπος.

Για τον Πρόεδρο, συνέχισε, είναι πολύ σημαντικό ότι δίδεται αυτό το μήνυμα συνεργασίας, διότι όπως έχει πει ο ίδιος, κυριότερος στόχος του είναι να επιτελεί έργο προς όφελος των πολιτών και σε αυτή την προσπάθεια επιδιώκει τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων.

«Και θα ήταν παράλειψη αν δεν αξιοποιούσε αξιόλογες εισηγήσεις που είχαν κατατεθεί από ανθυποψηφίους του κατά την προεκλογική προσπάθεια», συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι για ορισμένες προτάσεις χρειάζεται να γίνουν νομοθετικές πράξεις, αρκετές άλλες μπορούν να εφαρμοστούν συμπληρωματικά στο πλαίσιο πολιτικών που υπάρχουν, ενώ για ορισμένες άλλες μπορούν απλώς να υπάρξουν αποφάσεις της Κυβέρνησης.

«Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι επαφές, σταδιακά, η Κυβέρνηση θα προωθήσει αναλόγως τις διάφορες προτάσεις και βεβαίως θα γίνει ενημέρωση για εκείνες τις προτάσεις που υιοθετούνται», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ