1.651 καταγγελίες στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της επαρχίας Πάφου από 1η μέχρι 23 Οκτωβρίου

1.651 καταγγελίες στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της επαρχίας Πάφου από 1η μέχρι 23 Οκτωβρίου

Καθημερινοί είναι οι τροχονομικοί έλεγχοι στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της επαρχίας Πάφου, από το Τμήμα Τροχαίας και άλλα Τμήματα της Επαρχιακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και τα ξημερώματα της 23ης του μήνα, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 1651 καταγγελίες οδηγών, για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν αδικήματα που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, όπως αναφέρεται.

Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αφορούν την υπερβολική ταχύτητα (704 καταγγελίες), τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης (123 καταγγελίες) και τη μη χρήση ζώνης ή προστατευτικού κράνους (239 καταγγελίες).

Όσον αφορά στο αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, τα στατιστικά στοιχεία των ελέγχων δείχνουν, προσθέτει η Αστυνομία, ότι ένας στους δέκα οδηγούς βρίσκεται στο τιμόνι έχοντας καταναλώσει ποσότητες αλκοόλης μεγαλύτερες από το επιτρεπόμενο όριο.

Συγκεκριμένα, από τους 798 ελέγχους αλκοόλης που διενεργήθηκαν, 81 οδηγοί βρέθηκαν θετικοί και καταγγέλθηκαν. Την ίδια στιγμή, ένας οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί το όχημά του, υπό την επήρεια ναρκωτικών. Άλλοι 503 οδηγοί καταγγέλθηκαν για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι στο δευτερεύον οδικό δίκτυο όλων των επαρχιών συνεχίζονται καθημερινά, παράλληλα με τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, σημειώνεται.

Στόχος πάντοτε η ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου και η εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας στους οδηγούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ