18/10/2018 16:10

Πλαίσιο συντονισμένων πολιτικών από Υπ. Εργασίας για καταπολέμηση εμπορίας προσώπων

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο ολιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος της εμπορίας προσώπων, έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο πολιτικών για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης προσώπων μέσα από μία πολυθεματική προσέγγιση και συντονισμένη πολιτική, με στόχο τα θύματα να έχουν καθολική πρόσβαση σε όλες τις Υπηρεσίες για τη διασφάλιση της σφαιρικής κάλυψης των αναγκών τους και αποκατάσταση και επανένταξή τους στην κοινωνία.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλινίδου σε χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΜΚΟ Cyprus StopTrafficking για την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Προσώπων.

Στον χαιρετισμό όπως μεταδίδεται από το ΓΤΠ, η Υπουργός τόνισε πως η εμπορία και η εκμετάλλευση προσώπων είναι ένα φαινόμενο, με διεθνείς διαστάσεις και μεγάλη κερδοφορία, το οποίο μεταλλάσσεται συνεχώς, καθιστώντας τον εντοπισμό και την καταπολέμηση του μία τεράστια πρόκληση για τις διωκτικές Αρχές, τα εμπλεκόμενα κράτη και τις κοινωνίες στις οποίες αναπτύσσεται.

“Η Κύπρος έχει υπογράψει και κυρώσει με νόμο όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που αφορούν σε θέματα σωματεμπορίας και άλλες συναφείς παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με την έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, σε σχέση με την εμπορία προσώπων, η Κύπρος έχει αναβαθμιστεί μία βαθμίδα από πέρσι, γεγονός που καταδεικνύει ότι έχουν γίνει περισσότερα βήματα στον τομέα αυτό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα”, ανέφερε.

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε ακόμη ότι η Οργάνωση Cyprus Stop Trafficking, στοχεύοντας στην κοινωνική προστασία και παροχή βοήθειας στα θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, από τον Απρίλιο 2018 λειτουργεί το «Open House», έναν νέο χώρο διαμονής των ενήλικων θυμάτων εμπορίας το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα της «Οργάνωση» και επιχορηγείται από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας του Υπουργείου.

Η Υπουργός εξήρε το έργο της Οργάνωσης λέγοντας ότι εργάζεται ακούραστα για την πρόληψη και καταπολέμηση της διακίνησης ατόμων που πέφτουν θύματα των διεθνών κυκλωμάτων με σκοπό την εμπορία και εκμετάλλευση και διακρίνεται για τις ποικίλες πρωτοβουλίες και το σημαντικό έργο που επιτελεί στον τομέα της στήριξης και παροχής υπηρεσιών στα θύματα εμπορίας προσώπων.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic