16/10/2018 18:45

Εκτενής κάλυψη της συνάντησης των ΥΠΑΜ Κύπρου-Αιγύπτου από τον αιγυπτιακό Τύπο

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αιγυπτιακού Τύπου η επίσημη συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κάιρο.

Τα ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων τονίζουν την επισημότητα που η αιγυπτιακή πλευρά προσέδωσε στη συνάντηση, με τον Υπουργό της Κύπρου να γίνεται δεκτός από τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, υπό την ανάκρουση των ύμνων των δύο χωρών, όπως επεσήμανε η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today».

Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ» τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι δύο Υπουργοί «συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα περιφερειακά και διεθνή θέματα, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλουν από κοινού οι δύο χώρες για την επίτευξη σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, καθώς και τη στρατιωτική τους συνεργασία και την ανταλλαγή στρατιωτικής τεχνογνωσίας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι, «εξέφρασε την ελπίδα για μεγαλύτερη συνεργασία στο μέλλον, ενώ ο κ. Αγγελίδης «χαιρέτισε τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου σε διάφορους τομείς».

Η «Αλ Αχράμ» επισημαίνει και την παρουσία στη συνάντηση του Κύπριου Πρέσβη στην Αίγυπτο, Χάρη Μορίτση.

Cheap Website Traffic