09/10/2018 13:34

Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για συναντήσεις με την ηγεσία ΕΕ και ΕΛΚ

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με σκοπό να πραγματοποιήσει επαφές με σειρά κοινοτικών αξιωματούχων, επιτρόπων και μελών της οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ-EPP) στην οποία ανήκει ο ΔΗΣΥ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντάται σήμερα με τον Επίτροπο αγροτικής ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν, τον Επίτροπο για τη διαχείριση κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη και τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο για την ψηφιακή οικονομία Άντρους Άνσιπ.

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και αμέσως μετά ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα τοποθετηθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών του ΕΚ κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων με αντιπροσωπείες εθνικών κοινοβουλίων των Κ-Μ της ΕΕ, σε σχέση με τις οικονομικές πολιτικές στην ευρωζώνη.

Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντάται με τον υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής υποψηφίου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ (και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ), τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, Πρέσβη Νικόλαο Αιμιλίου και ακολούθως με το Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχει ακόμα συναντήσεις με τον Επίτροπο για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Αρίας Κανιέτε, τον Επίτροπο για θέματα μετανάστευσης Δ.Αβραμόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γ.Κατάινεν και τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

Τέλος θα τοποθετηθεί σε συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΚ- Εθνικών Κοινοβουλίων για το μέλλον της Ευρώπης.

Tags:
Cheap Website Traffic