06/10/2018 14:15

Πέντε μέρες κράτηση για τον ύποπτο στην υπόθεση πώλησης αγγείων

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 44χρονου για υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Ο 44χρονος ο οποίος φέρεται να πούλησε 11 πήλινα αγγεία ως αρχαία ενώ ήταν απομιμήσεις παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε την πενθήμερη προσωποκράτηση του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από τον παραπονούμενο κάτοικο της Επαρχίας Πάφου στις 2 Οκτωβρίου , μεταξύ των ημερομηνιών κατά τον Ιούλιο, 2018, 44χρονος από την επαρχία Πάφου, του πώλησε 11 πήλινα αγγεία τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, αυτός του είχε αναφέρει ότι πρόκειται για αρχαία ελληνικά αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται στο 300-400Π.Χ.

Ο παραπονούμενος, έδωσε στον 44χρονο το χρηματικό ποσό των €59,800 για την αγορά των πήλινων αγγείων.

Όταν ηγέρθησαν υπόνοιες στον παραπονούμενο σχετικά με τη γνησιότητα των αγγείων και προχώρησε σε έλεγχό τους από ιδιώτη αυτός αφού εξέτασε επιστημονικώς πέντε από τα αγγεία, διαπίστωσε ότι αυτά ήταν απομιμήσεις αφού η ηλικία τους είναι κάτω των 100 χρόνων.

Όλα τα αγγεία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και στη συνέχεια εξετάστηκαν από λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπου διαπιστώθηκε επίσης ότι πρόκειται για απομιμήσεις αρχαίων αγγείων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic