30/09/2018 13:30

«Η πλαστική χειρουργική βοηθά τους ανθρώπους να δείχνουν και να αισθάνονται «’ο καλύτερος εαυτός τους’».

Φέτος συμπληρώνετε 20 επιτυχημένα χρόνια στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής. Πώς αισθάνεστε;

Δεν κατάλαβα καν ότι πέρασαν τόσα χρόνια!

Ήταν χρόνια κοπιαστικά και με αγωνίες αλλά πολύ δημιουργικά που απέδωσαν τα μέγιστα και κυρίως τα καλά αποτελέσματα, την αγάπη και τον σεβασμό από τους ασθενείς μου.

Κοιτάζοντας πίσω, αισθάνομαι ικανοποιημένος και συνεπής με τις αρχές, τις αξίες και τη συνείδησή μου. Οι προσπάθειές μου ανέκαθεν γίνονταν με στόχο το καλύτερο δυνατό προκειμένου να φέρουν χαρά και ικανοποίηση στους ανθρώπων που με εμπιστεύονται.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε αυτά τα 20 χρόνια;

Ανδρέας Ιωαννίδης

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να αντισταθώ στην εύκολη προβολή με στόχο το κέρδος και να διατηρήσω την συνέπειά μου, ως επιστήμονας και ως άνθρωπος, προς αυτούς που με εμπιστεύονται.

Για ποιο επίτευγμά σας αισθάνεστε περισσότερο υπερήφανος;

Σε προσωπικό επίπεδο αισθάνομαι υπερήφανος για την οικογένειά μου. Το γεγονός ότι ενέπνευσα την κόρη μου να σπουδάσει ιατρική και να ονειρεύεται να ακολουθήσει τα βήματά μου είναι μεγάλη χαρά για μένα και οι σκέψεις του γιου μου να ακολουθήσει τις ίδιες σπουδές με κάνουν να σκέφτομαι ότι πρέπει να τους έχω μεταδώσει την αγάπη και το πάθος μου για αυτό που κάνω.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, όπως προανέφερα, η αγάπη και η καταξίωσή μου από τους ασθενείς μου. Ταυτόχρονα, δεν μπορώ να μη νιώθω υπερήφανος για τις επιχειρηματικές μου κινήσεις, διότι δημιούργησα μια εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών την οποία ξεκίνησα από το μηδέν, επιβίωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες και ανθεί αποτελώντας μια από τις ολοκληρωμένες προτάσεις παροχής υπηρεσιών πλαστικής χειρουργικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μέσα από τα 20 χρόνια, μπορείτε να μας πείτε πώς η πλαστική και επανορθωτική χειρουργική αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων;

Η πλαστική χειρουργική βοηθά τους ανθρώπους να δείχνουν και να αισθάνονται «ο καλύτερος εαυτός τους», όπως χαρακτηριστικά συνηθίζω να λέω. Βελτιώνοντας την εξωτερική εμφάνιση, το άτομο αποκτά καλύτερη ψυχολογία και διάθεση και προβάλλει μια θετική και αισιόδοξη εικόνα προς τους άλλους, βελτιώνοντας τις σχέσεις του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Τι ονειρεύεστε και τι επιδιώκετε για το μέλλον;

Στόχος μου είναι να δημιουργήσω έναν πρότυπο ιατρικό χώρο ο οποίος θα συνδυάζει την τεχνολογική και επιστημονική εξέλιξη και θα αποτελεί σημείο σύγκλισης με άλλες ειδικότητες.

Μάθετε περισσότερα για τον Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη στο www.andreasioannidis.com

Tags: