29/09/2018 10:48

Στη Λεμεσό οι ψαράδες που συνέλαβαν παράνομα οι κατοχικές αρχές

Κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού το αλιευτικό σκάφος «Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα». Σε αυτό βρίσκονται και οι πέντε συλληφθέντες που οι λεγόμενες αρχές της δημοκρατίας συνέλαβαν παράνομα. 

Να θυμίσουμε ότι το περασμένο Σάββατο το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας είχε διατάξει τριήμερη κράτηση στους πέντε Αιγύπτιους ψαράδες, οι οποίο συνελήφθησαν μια μέρα πριν από τις κατοχικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη.

Όπως μεταδιδόταν από τα κατεχόμενα, το πλήρωμα του αλιευτικούς σκάφους – εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο από εταιρεία κυπριακών συμφερόντων – συνελήφθη επειδή εισήλθε στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους, σε απόσταση 7,5 ναυτικών μιλίων από τον Κορμακίτη.

Τ/κ ΜΜΕ ανέφεραν ότι το σκάφος εντοπίστηκε από την «ακτοφυλακή» να αλιεύει χωρίς άδεια. Το πλήρωμα ακολούθως συνελήφθη και οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Κερύνεια. Σύμφωνα με την «αστυνομία» οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται.

Εξάλλου, ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι είχε αναρτήσει την μέρα του περαστικού, σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook, καθώς, όπως υποστήριξε, μεταδίδονται αναληθείς ειδήσεις από τα ε/κ ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, ο ίδιος μετέβη την Παρασκευή στην «αστυνομική διεύθυνση» Κερύνειας και επισκέφτηκε τους συλληφθέντες. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το περιστατικό από την «αστυνομία» και συνομίλησε με τους Αιγύπτιους ψαράδες, με τη βοήθεια μεταφραστή.

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, οι συλληφθέντες, έγραψε τότε, έτυχν καλής αντιμετώπισης από την «αστυνομία» ενώ για την υπόθεση λέει ότι θα αποφανθεί το «δικαστήριο».

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το ψαροκάικο «Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα», της εταιρείας «Τα Ψαροκάικα». Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε την περασμένη βδομάδα στο ΚΥΠΕ ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν προσεγγίστηκε από πλοίο του τουρκικού πολεμικού. Προτού συλληφθεί το πλήρωμα,ο καπετάνιος πρόλαβε να ενημερώσει για το περιστατικό μέσω του Ράδιο Κύπρος.

Σήμερα το σκάφος απέπλευσε στη Λεμεσό με το πλήρωμα του να βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Tags: