29/09/2018 15:21

Με στόχο την ανάδειξη των κυπριακών κρασιών η επίσημη έναρξη του 3ου Φεστιβάλ κρασιού στην Πάφο

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα το 3ο Φεστιβάλ κρασιού στο Μεσαιωνικό κάστρο της Κάτω Πάφου με την στήριξη του Δήμου Πάφου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού δεκάδων χορηγών καθώς και τη συμμετοχή οινοποιείων από Πάφο και Λεμεσό.

Το φεστιβάλ Κρασιού εντάσσεται στους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται 27 Σεπτεμβρίου και παραδοσιακά τιμά ο Δήμος Πάφου.

Το τριήμερο Φεστιβάλ έχει καταστεί θεσμός ενώ σκοπός της εκδήλωσης, όπως αναφέρθηκε χτες από τους διοργανωτές είναι η περαιτέρω ανάδειξη και προβολή τόσο των κυπριακών κρασιών και διαφόρων προϊόντων – εδεσμάτων, όσο και άλλων ποιοτικών κρασιών.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος που ανέγνωσε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου Εύρος Λοιζίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αναπτύσσονται στην Πάφο εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων και του τοπικού μας κρασιού.

Επεσήμανε ακόμη πως ο Δήμος Πάφου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή και προώθηση της λαϊκής μας παράδοσης και των παραδοσιακών προϊόντων μας.

Πρόθεση και επιδίωξη του Δήμου, είπε ο κ. Λοιζίδης, είναι η αναβίωση του παραδοσιακού χαρακτήρα στο ιστορικό κέντρο της Πάφου μέσα από την αρμονική και λειτουργική συνύπαρξη του νέου και του παλιού, του σύγχρονου και του παραδοσιακού, ώστε να δώσει μια νέα πνοή στα παραδοσιακά επαγγέλματα του τόπου μας και να αποτελέσει ταυτόχρονα πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη της πόλης μας.

Στην εκδήλωση, τα οινοποιεία αλλά και οι παραγωγοί διαθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό. Το φεστιβάλ που συνεχίζεται στις 18:00 απόψε για δεύτερη μέρα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από διάφορα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και μουσικά σχήματα.

ΚΥΠΕ

Tags: