19/09/2018 10:08

Θα ενημερώνονται με sms οι άνεργοι

Μέσω sms θα καλούνται σε συνέντευξη οι εγγεγραμμένοι άνεργοι. Το μέτρο, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασίας, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή αρχές του 2019.

Το πρώτο βήμα θα γίνει με τους ωρομίσθιους εργαζόμενους στο δημόσιο και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες. Κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, αναφέρθηκε πως οι άνεργοι θα ειδοποιούνται μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων για τις κενές θέσεις εργασίας οι οποίες αντιστοιχούν στα προσόντα και τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις.

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού (ΤΔΔΠ) επιθυμεί οι υποψήφιοι να ενημερώνουν έγκαιρα τις αρμόδιες αρχές εάν θα διεκδικήσουν τη θέση εργασίας και εάν θα παρευρεθούν στη συνέντευξη, για να μην πέφτει στο κενό η όλη διαδικασία. Και αυτό γιατί σε κάθε μια κενή θέση αναλογούν τέσσερις υποψήφιοι.

Η εκπρόσωπος του ΤΔΔΠ, αιτιολογώντας την απόφασή της ανέφερε πως θα πρέπει οι άνεργοι να απαντούν έγκαιρα εάν θα παρευρεθούν στη συνέντευξη για τη θέση εργασίας, για να είναι επαρκής ο κατάλογος με τους υποψήφιους. Παράλληλα εισηγήθηκε την καταγραφή όλων των πληροφοριών των ανέργων. Προς το παρόν τα τεχνικά προβλήματα στο μηχανογραφικό σύστημα δεν επιτρέπουν στο Τμήμα Εργασίας να επιταχύνει τις διαδικασίες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τμήματος, οι ειδικοί θα απομονώσουν τους αριθμούς τηλεφώνων των ανέργων για να είναι εφικτή η ενημέρωσή τους μέσω sms.

Στο μεταξύ είναι ήδη σε εφαρμογή η νέα αναβαθμισμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα εργασίας η οποία απλοποιεί τη διαδικασία επιλογής και πρόσληψης προσωπικού από ένα ηλεκτρονικό μητρώο ανέργων, βάσει των προσόντων, της πείρας και των δεξιοτήτων τους.

Οι άνεργοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό μητρώο κενών θέσεων εργασίας ενώ εργοδότες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά στοιχεία ανέργων για τα οποία οι ίδιοι οι άνεργοι έχουν δώσει ενυπόγραφα σχετική εξουσιοδότηση. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των ανέργων, που έχουν δώσει γραπτώς τη συγκατάθεσή τους για συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα εργοδοτών, ανέρχεται σε 14.000 άτομα.

Πηγή: philenews.com

Tags: