19/09/2018 12:31

Ελεύθεροι αφήνονται εντός της ημέρας οι αστυνομικοί και οι ιδιοκτήτες μπυραρίας, ύποπτοι για εμπορία προσώπων

Ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν, αναμένεται να αφεθούν εντός της ημέρας τα πέντε πρόσωπα που είχαν συλληφθεί σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση εμπορίας προσώπων.

Πρόκειται για τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, έναν ιδιοκτήτη μπυραρίας και τη συμβία του, ηλικίας 41, 38, 36, 33 και 31 χρόνων.
Εναντίον και των πέντε υπόπτων εκδόθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διάταγμα επταήμερης προσωποκράτησης τους, το οποίο λήγει σήμερα.

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας διερευνά υπόθεση που αφορά, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πράξεις συμμετοχής σε αδικήματα διαφθοράς, εμπορίας ενηλίκων προσώπων με σκοπό την εκμετάλλευση εγκληματικών δραστηριοτήτων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων προσώπων, δεκασμό δημοσίου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας και παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος που διαπράχθηκαν μεταξύ των μηνών Δεκεμβρίου 2017 και Αυγούστου, 2018 στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.

Το δικαστήριο αποφάσισε στις 12/9 ότι με τη μαρτυρία του αστυφύλακα της Αστυνομίας δημιουργείται εύλογη υπόνοια για διάπραξη των αδικημάτων και ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης των υπόπτων, καθώς  και ότι η περίοδος των επτά ημερών ήταν εύλογη με δεδομένο το ανακριτικό έργο που υπολείπεται να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές του ΚΥΠΕ, η Αστυνομία αποφάσισε να μην οδηγήσει εκ νέου τους υπόπτους ενώπιον του δικαστηρίου για να ζητήσει την ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους εν αναμονή της ολοκλήρωσης των εξετάσεων της υπόθεσης που συνεχίζονται.

Η απόφαση κατά πόσον θα κατηγορηθούν ή όχι θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic