17/09/2018 20:53

Παιδεία:Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στη Νομική Υπηρεσία

Η Διυπουργική Επιτροπή, η οποία είχε διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο να διαχειριστεί την κρίση στην παιδεία και η οποία αποτελείται από τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Γεωργίας, είχε σήμερα συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία.

Ο Υπουργός Παιδείας  δήλωσε πως θέλει να ξεκαθαρίσει για πολλοστή φορά, “εμείς δεν μιλούμε ούτε για μέτρα, ούτε για αντίμετρα. Επειδή έχει περάσει το μήνυμα ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πάρει αντίμετρα, θα προχωρήσει εκδικητικά, θα κάνει πειθαρχικές, δεν ξέρω ποιος τα βγάζει αυτά προς τα έξω, αλλά είναι άδικο και για το Υπουργείο και για την Κυβέρνηση».

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τιμούν τους εκπαιδευτικούς, τιμούν το έργο, το οποίο επιτελούν.

«Ποτέ δεν έχουμε αναφερθεί σε μέτρα και αντίμετρα. Οφείλουμε όμως να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, στα πλαίσια της νομιμότητας και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των παιδιών και την ελεύθερη πρόσβαση τους στην μάθηση. Με τον Γενικό Εισαγγελέα θα μελετήσουμε τα μέτρα, τα οποία έχουν λάβει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, και θα δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την κρίση, μακριά από αντιπαραθέσεις και εντάσεις», συμπλήρωσε.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαμπιαούρης απέφυγε ωστόσο να μιλήσει για το περιεχόμενο της.

Ο ΑΝΤ1 σε ρεπορτάζ του στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του, επικαλούμενο πληροφορίες κάνει λόγο για δύο αποφάσεις. Η πρώτη αφορά στην αποκοπή του μισθού των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν στην απεργία και η δεύτερη είναι τα μέτρα που νομιμοποιείται να λάβει η Κυβέρνηση σε περίπτωση αποχής των εκπαιδευτικών από τα εξωδιδακτικά τους καθήκοντα.

Δείτε το ρεπορτάζ της Χρυστάλας Βιλάνου για περισσότερες λεπτομέρειες.

[ot-video][/ot-video]

Share this:
Tags:
Cheap Website Traffic