Παροχή χορηγιών για μικρές επιχειρήσεις σε διατηρητέες οικοδομές στην ύπαιθρο ψήφισε το Υπουργικό

Παροχή χορηγιών για μικρές επιχειρήσεις σε διατηρητέες οικοδομές στην ύπαιθρο ψήφισε το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία της Πέμπτης ενέκρινε σχέδιο, για πρώτη φορά, μέσω των κονδυλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά παροχή χορηγιών  προς μικρές, πολύ μικρές, και μεσαίες επιχειρήσεις στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ο  Υπουργός Εσωτερικών  Κωνσταντίνος Πετρίδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία,  είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο, για πρώτη φορά, μέσω των κονδυλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, και που αφορά παροχή χορηγιών  προς μικρές, πολύ μικρές, και μεσαίες επιχειρήσεις στην ύπαιθρο.

Το σχέδιο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες η ενοικιαστές διατηρητέων οικοδομών ή αρχαίων μνημείων με σκοπό την αναζωογόνηση της υπαίθρου μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και το ποσό που αφορά αυτό το πρόγραμμα ανέρχεται σε δύο εκ. ευρώ τα οποία θα δοθούν για επιλέξιμες χρήσεις.

Διαβάστε επίσης:   Συρία: Κλιμάκωση των επιχειρήσεων κατά του νοτίου τμήματος της πόλης Ντεράα

Εξήγησε πως πρόκειται για μικρά τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες, μικρά καφενεία ή άλλες δραστηριότητες εμπλουτιστικού περιεχομένου που συνδέονται με τη φύση, τον πολιτισμό, την παράδοση, την ψυχαγωγία, όπως εκθετήρια πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, εργαστήρια καλών τεχνών και μουσειακοί εκθεσιακοί χώρου.

Διευκρίνισε ότι αποκλείονται οι ξενοδοχειακές μονάδες οποιουδήποτε αστέρα.

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις προς χορηγία είναι η συντήρηση/αποκατάσταση και μετατροπές διατηρητέων οικοδομών ή αρχαίων μνημείων για λειτουργία νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ή συντήρηση και αποκατάσταση και μετατροπές διατηρητέων οικοδομών ή αρχαίων μνημείων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για αναβάθμιση υφισταμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο και του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε σήμερα, για τα έργα ανάπτυξης στην ύπαιθρο για την επόμενη τριετία, 2018-2020, τα κονδύλια ανέρχονται στα 175 εκ. ευρώ, είπε προσθέτοντας ότι  η Κυβέρνηση εισάγει προγράμματα που θα δημιουργήσουν οικονομική δραστηριότητα, θέσεις εργασίας και θα ωφελήσουν τους κάτοικους των περιοχών της υπαίθρου.

Διαβάστε επίσης:   Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χαλέπι 'τερματίστηκαν', ανακοίνωσε η Μόσχα

Ερωτηθείς είπε ότι η προκήρυξη για το σχετικό σχέδιο θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου και οι χορηγίες θα σταματήσουν με την εξάντληση των κονδυλίων.

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι η ελάχιστη επένδυση καθορίζεται σε 120 χιλιάδες ευρώ και η μέγιστη σε 800 χιλιάδες, ενώ το μέγιστο ποσό χορηγίας ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ