Νέες διευκολύνσεις παρατραβήγματος μεταφέρονται στην Ελληνική Τράπεζα

Νέες διευκολύνσεις παρατραβήγματος μεταφέρονται στην Ελληνική Τράπεζα
Booking.com

Μετά από εντατικές επαφές και συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και την πρώην ΣΚΤ και μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2018, όπως έχει τροποποιηθεί, συμφωνήθηκε η μεταφορά στην Ελληνική Τράπεζα 4559 νέων διευκολύνσεων παρατραβήγματος, αναφέρει με σημερινή της ανακοίνωση η Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία αφορά 4559 διευκολύνσεις παρατραβήγματος με συνολικό όριο περίπου 25 εκατ. ευρώ και υπόλοιπο 21 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, 3670 ανήκουν σε ιδιώτες και 889 αφορούν εταιρίες.

Βάσει των ορισμών της ΕΚΤ τους οποίους εφαρμόζει και η Ελληνική Τράπεζα, όπως αναφέρεται, οι εν λόγω διευκολύνσεις κατατάσσονταν σαν μη εξυπηρετούμενες λόγω του ότι ήταν άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με μη εξυπηρετούμενο/α δάνειο/α.

Αυτές οι διευκολύνσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα ενεργοποιηθούν άμεσα, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπόλοιπων διευκολύνσεων πχ. πάγιες εντολές, βιβλιάρια επιταγών, κάρτες, κτλ. «Θα προχωρήσουμε με την ενημέρωση των πελατών αυτών. Κατά μεγάλη πλειοψηφία θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό ή μέσω τηλεφώνου. Μια πολύ μικρή μερίδα πελατών για τους οποίους δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία επικοινωνίας θα ενημερωθούν με επιστολή», προστίθεται.

Διαβάστε επίσης:   Στη μάχη κατά του οικονομικού αναλφαβητισμού η Ελληνική Τράπεζα

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους που με τις προσπάθειές τους τις τελευταίες μέρες βοήθησαν στην εξεύρεση αυτής της λύσης. Συγκεκριμένα, την Κεντρική Τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το Χρηματοοικονομικό Επίτροπο και τα στελέχη της πρώην ΣΚΤ», καταλήγει η ανακοίνωση.