11/09/2018 16:16

Υδατικό, ανομβρία και διαχείριση αποβλήτων συζήτησαν Υπ. Γεωργίας και Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Υδατικό και ανομβρία, αγροτικός κόσμος, διαχείριση αποβλήτων και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ήταν μερικά από τα θέματα πάνω στα οποία επικεντρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή με τον Πρόεδρο, Αβέρωφ Νεοφύτου, και αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ).

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι είχαν την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τους συνεργάτες του την πορεία υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής στα θέματα του Υπουργείου Γεωργίας.

«Παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ τις σημαντικές προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας οι οποίες έχουν να κάνουν ιδιαίτερα με τη διαχείριση του υδατικού προβλήματος ενόψει και της συνεχόμενης ανομβρίας εδώ και συναπτά έτη», είπε.

Πρόσθεσε ότι «παρουσιάσαμε τις ενέργειες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα αυτή την πρόκληση και να διαχειριστούμε το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Καδής είπε ότι «σημαντική πρόκληση η οποία παρουσιάστηκε κατά τη συνάντηση είναι και το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική που αναπτύσσει το Υπουργείο Γεωργίας προς την κατεύθυνση της προσέγγισης με την κυκλική οικονομία και την αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων στον τόπο μας».

Ανέφερε ότι «συζητήσαμε διάφορα άλλα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Γεωργίας, όπως το θέμα της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και το θέμα της αειφόρου ανάπτυξης περιοχών σημαντικών σε επίπεδο φυσικού περιβάλλοντος».

Όπως είπε ο Υπουργός Γεωργίας, «βεβαίως, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης των αγροτών μας με φιλοαγροτικές πολιτικές, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων που απασχολούν τους αγρότες μας ένεκα και της υδατικής κατάστασης και κάποιων αθέμιτων πρακτικών που εφαρμόζονται στην γεωργία».

«Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, έχουμε ανοικτό κανάλι επικοινωνίας με τον ΔΗΣΥ και τον Πρόεδρό του όπως και ευρύτερα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις πόσο μάλλον με τον ΔΗΣΥ που στηρίζει και την Κυβέρνηση», είπε κλείνοντας ο Κώστας Καδής.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «η πολιτεία πρέπει επιτέλους, αντί να επικεντρώνεται σχεδόν καθημερινά πώς να γίνεται καλύτερος εργοδότης, που είναι ήδη ο καλύτερος εργοδότης, που υπάρχει στην Κύπρο, να αφιερώνει και χρόνο για το πώς στηρίζει παραγωγικές δυνάμεις και παραγωγικούς τομείς».

Πρόσθεσε ότι «οι γεωργοί μας πρέπει να στηριχτούν, να στηριχτούν και στην παραγωγή αλλά να στηριχτούν και στους τρόπους της εμπορίας».

Εξήγησε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού παραγωγού είναι όταν από το θερμοκήπιο του φεύγει μια κάσα, είτε φρούτα είτε λαχανικά είτε φθαρτά, όσα πουλιέται μια κάσα μέχρι να έρθει Λευκωσία και να την αγοράσει κάποιος στο λιανικό εμπόριο, η τιμή της κάσας είναι η τιμή για ένα-δυο κιλά γιατί μέσα σε αυτή την αλυσίδα της εμπορίας υπεισέρχονται και πολλοί μεσάζοντες».

«Δεν έχω πρόβλημα με τους μεσάζοντες αλλά δεν μπορεί στο τέλος αυτός που παίρνει τα λιγότερα να είναι αυτός που τα παράγει την στιγμή που ο καταναλωτής πληρώνει πολύ περισσότερα από ό,τι ο γεωργός εισπράττει», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ανέφερε ότι «είναι ένα θέμα που το συζητήσαμε και με τον Υπουργό Γεωργίας κι εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός, όχι μόνο θα στηρίξουμε κυβερνητικές πολιτικές, αλλά θα πάμε και με συγκεκριμένες προτάσεις».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε τον Υπουργό Γεωργίας «για την ενημέρωση όπως και την πολιτική του πρόθεση να κρατά ενήμερο το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων διότι μέσα από τον διάλογο και την αλληλοενημέρωση μπορούμε να λαμβάνουμε τις πιο καλές αποφάσεις για τον τόπο και για συγκεκριμένους τομείς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: