03/09/2018 18:12

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για δημοσίευμα των Wikileaks για το Μακεδονικό

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή δημοσιεύματα των Wikileaks, σύμφωνα με τα οποία η διαπραγματευτική τακτική της πΓΔΜ επεδίωκε την υιοθέτηση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» από το 2008.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι η αποκάλυψη των Wikileaks επιβεβαιώνει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για ακύρωση της συμφωνίας.

«Η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους “Βόρεια Μακεδονία” και οι κάτοικοί τους “Μακεδόνες” που μιλούν τη δήθεν “Μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες. Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic