31/08/2018 18:16

Νέα άνοδο της ακροδεξίας στη Γερμανία δείχνει δημοσκόπηση

Δημοσίευση στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, για τα αποτελέσματα της καθιερωμένης δημοσκόπησης «Πολιτικό Βαρόμετρο», αναφέρει ότι μετά τα επεισόδια ακροδεξιών στο Κέμνιτς, 76% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλος έως πολύ μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία από τους ακροδεξιούς, ενώ το 23% έχει αντίθετη άποψη.

Ειδικότερα, ενώ οι περισσότεροι οπαδοί γερμανικών κομμάτων θεωρούν απειλή για τη δημοκρατία τους ακροδεξιούς, οι οπαδοί του ακροδεξιού AfD αναγνωρίζουν την απειλή σε ποσοστό μόνο 34%, ενώ το 65% όχι. Το 52% κατηγορεί την Αστυνομία και τις Αρχές και του 72% τους πολιτικούς ότι δεν κάνουν αρκετά ενάντια στις ακροδεξιές ομάδες και απόψεις.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, τα κόμματα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU / CSU) συγκεντρώνουν στην εν λόγω δημοσκόπηση του ZDF ποσοστό 31% και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα SPD 18%. To AfD παρουσιάζει αύξηση 1% και φτάνει στο 17%, ποσοστό – ρεκόρ στο «Πολιτικό Βαρόμετρο». Το Φιλελεύθερο παραμένει στο 8%, ενώ Αριστερά και Πράσινοι χάνουν από 1% και συγκεντρώνουν 8% και 14%, αντιστοίχως. Τα λοιπά κόμματα παίρνουν 4% (1% περισσότερο).

(ΚΥΠΕ/ΠΒ/ΚΔ)

Cheap Website Traffic