31/08/2018 16:59

Ερντογάν: Η Τουρκία χρειάζεται και τους S400 και τα F35

Η Τουρκία χρειάζεται τους S400 και τα F35, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως αν οι Αμερικανοί δεν τους παραδώσουν τα πολεμικά αεροσκάφη F35 υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, είτε να τα πάρουν από άλλες χώρες ή να τα παράξουν και οι ίδιοι.

Για την οικονομία και την αστάθεια της τουρκικής λίρας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα το ξεπεράσουν και αυτό.

Μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης υπαξιωματικών, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “η Τουρκία χρειάζεται τους S400 και έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία της γι` αυτούς. Μακάρι να τους πάρουμε το συντομότερο. Η Τουρκία έχει ανάγκη και τα F35 στο πρόγραμμα των οποίων είναι συνέταιρος. Δεν ξέρω αν θα μας τους δώσουν ή όχι. Αν μας τους δώσουν, θα είναι απόδειξη ότι τήρησαν τη συμφωνία”.

“Εμείς για τις ανάγκες της συμφωνίας πληρώσαμε 900 εκατομμύρια δολάρια. Όταν έρχεται η δόση την πληρώνουμε. Με βάση τη συμφωνία πρέπει να μας δώσουν 120 F35. Είτε μας τα δώσουν είτε όχι, πλέον ο κόσμος δεν αποτελείται από μία χώρα. Υπάρχουν εναλλακτικές. Εάν δεν τα δώσουν εκείνοι, θα τα πάρουμε από άλλη χώρα. Ή θα τα κατασκευάσουμε εμείς”, πρόσθεσε.

Για την πτώση της τουρκικής λίρας, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι “η αστάθεια στην ισοτιμία είναι επιχείρηση εναντίον της χώρας μας”. “Αυτά που δεν κατάφεραν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θέλουν να το κάνουν με τη νομισματική ισοτιμία την οποία μετέτρεψαν σε οικονομικό όπλο. Με τη βοήθεια του Αλλάχ και την ικανότητα του έθνους μας η Τουρκία, η οποία κατέστρεψε πολλά σχέδια μέχρι τώρα και υπερνίκησε πολλές προδοσίες, θα ξεπεράσει και αυτή την επίθεση. Ότι και να κάνουν δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν την Τουρκία από το να φτάσει στο στόχο του 2023”.

“Οι εξαγωγές μας συνεχίζουν να αυξάνονται. Η εργασιακή μας απασχόληση συνεχίζει να αυξάνεται. Ο τροχός της παραγωγής γυρίζει. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του μπαϊραμιού ο τουρισμός μας και το εμπόριό μας έσπασε ρεκόρ. Σε αυτούς που ρωτάνε ‘τί θ γίνει με την ισοτιμία’ η απάντησή μας είναι αυτή: Και αυτό θα περάσει…”

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ταυτόχρονα από τεχνικής άποψης κάνουν ό,τι μπορούν και επίσης συνεχίζουν τις επαφές τους λαμβάνοντας όλα τα μέτρα.

Tags:
Cheap Website Traffic