Το Ευρωπαϊκό Ιατρικό συνέδριο ATLS φιλοξενεί το επόμενο διήμερο η Πάφος

Το Ευρωπαϊκό Ιατρικό συνέδριο ATLS φιλοξενεί το επόμενο διήμερο η Πάφος

Το 14ο Ευρωπαϊκό Ιατρικό Συνέδριο ATLS ( Advanced Trauma Life Support ) φιλοξενεί στις 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου η Πάφος.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι ο θάνατος από τραύμα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως και την πρώτη αιτία θανάτου μέχρι την ηλικία των 44 ετών.

Η Κύπρος μετά από αρκετά χρόνια παροχής των προγραμμάτων υπό την εποπτεία του ελληνικού ATLS έχει εξασφαλίσει την έγκριση του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών και λειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο, Κέντρο εκπαίδευσης ATLS, διαπιστευμένο από το American College of Trauma.

Επιπλέον η Κύπρος αποτελεί από τις 15 Νοεμβρίου 2013, το 20ο μέλος του Ευρωπαϊκού ATLS.

Δεδομένης της καλής και ποιοτικής εκπαίδευσης που παρέχει το κυπριακό κέντρο ATLS έχει βραβευτεί από το Αμερικάνικο Κολέγιο Χειρουργών και έχει αναλάβει τη διοργάνωση του 14ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου ATLS στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλη την Ευρώπη και Νότια Αφρική.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν οι νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του τραύματος και θα γίνουν παρουσιάσεις αντιμετώπισης τραυματιών. Από τους βασικούς ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ίσως ο κορυφαίος Χειρουργός Τραύματος στον κόσμο, ο Κύπριος Καθηγητής Χειρουργικής Δημήτρης Δημητριάδης, στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι το πρόγραμμα ATLS είχε προταθεί για το Νόμπελ Ιατρικής το 2009, επειδή υπάρχει τεκμηριωμένη
μείωση των θανάτων και αναπηρίας μετά την εφαρμογή του, τουλάχιστον κατά το 1/3 και διδάσκεται σε περισσότερες από 63 χώρες.

ΚΥΠΕ

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ