Σε ένα μήνα θα λειτουργήσουν τα ‘Πράσινα Σημεία’ της Επαρχίας Λεμεσού Σε ένα μήνα θα λειτουργήσουν τα ‘Πράσινα Σημεία’ της Επαρχίας Λεμεσού

Σε ένα μήνα θα λειτουργήσουν τα ‘Πράσινα Σημεία’ της Επαρχίας Λεμεσού Σε ένα μήνα θα λειτουργήσουν τα ‘Πράσινα Σημεία’ της Επαρχίας Λεμεσού

Τα συμβόλαια ανάθεσης, σε εταιρεία, της διαχείρισης των τεσσάρων “Πράσινων Σημείων” της Επαρχίας Λεμεσού, υπογράφηκαν χθες και μέσα σε ένα μήνα αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία τους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα συμβόλαια  υπέγραψαν ο  Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς και Πρόεδρος του ΟΕΔΑ Λεμεσού, Δώρος Αντωνίου και η διεύθυνση της εταιρείας M.M.K Planet Ltd, που κέρδισε τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Οργανισμός Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Αποβλήτων πριν από λίγους μήνες.

Συγκεκριμένα, σε ένα μήνα θα λειτουργήσουν τέσσερα σταθερά “Πράσινα Σημεία” σε Φασούλα, Παρεκκλησιά, Κολόσσι και Πισσούρι, ενώ θα λειτουργήσει και ένα κινητό.

Υπενθυμίζεται πως τα “Πράσινα Σημεία” είναι χώροι συλλογής και διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων και είναι περιφραγμένοι και φυλασσόμενοι χώροι, όπου οι πολίτες, χωρίς οποιοδήποτε κόστος, μπορούν να μεταφέρουν με δικά τους μέσα, τα ογκώδη τους υλικά (έπιπλα, κλαδέματα, μπάζα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ).

Θα υπάρχουν ειδικοί χώροι τοποθέτησης για  υλικά συσκευασίας, κλαδέματα, υφάσματα, στρώματα, έπιπλα, παιχνίδια, ηλεκτρικές συσκευές, χρώματα, μπαταρίες, πλαστικά δοχεία, μεταλλικά αντικείμενα.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, οτιδήποτε δεν θα καταλήγει στις χωματερές του νησιού, θα τοποθετείται εκεί με αποτέλεσμα τα αντικείμενα στην συνέχεια να οδηγούνται για επαναχρησιμοποίηση, ανάκτηση και ανακύκλωση.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν λόγω ευρωπαϊκής και εθνικής Νομοθεσίας και στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων όλων των κατηγοριών, ενώ για περιορισμό του κόστους διαχείρισης, επιβάλλεται να γίνει συλλογικά, από τους Δήμους και τους δημότες, σωστή διαλογή στα υποστατικά έτσι ώστε να καταλήγει στον ΟΕΔΑ η μικρότερη δυνατή ποσότητα απορριμμάτων.

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων, ο κ. Αντωνίου δήλωσε ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για ολόκληρη τη Λεμεσό, αφού ένα σημαντικό έργο τίθεται  σε λειτουργία και αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στη διαχείριση των αχρήστων στην προσπάθεια που γίνεται για ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον.

Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να χρησιμοποιούν τα “Πράσινα Σημεία” για να τοποθετούν τα άχρηστα τους αντικείμενα.