Νέα επίθεση Τραμπ κατά Twitter, Facebook και Google

Νέα επίθεση Τραμπ κατά Twitter, Facebook και Google

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου χθες σε τεχνολογικές εταιρείες και πλατφόρμες, ανάμεσά τους το Twitter, το Facebook και τη Google, υποστηρίζοντας ότι “επιχειρούν να φιμώσουν” τον κόσμο, ισχυριζόμενος, χωρίς να δώσει αποδείξεις, ότι οι δραστηριότητές τους ενδέχεται να είναι παράνομες.

“Πιστεύω ότι η Google, το Facebook και το Twitter…μεταχειρίζονται Συντηρητικούς και Ρεπουμπλικάνους πολύ άδικα”, τόνισε ο Τραμπ από το Λευκό Οίκο σε δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ προειδοποιεί Google, Facebook και Twitter να “είναι προσεκτικοί”

“Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα επειδή πραγματικά προσπαθούν να φιμώσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της χώρας και εκείνους τους ανθρώπους που δεν θέλουν να σιωπήσουν. Δεν είναι σωστό. Δεν είναι δίκαιο. Μπορεί να μην είναι νόμιμο, αλλά θα δούμε. Απλά θέλουμε δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Προχθές, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας προειδοποίησε την Google, το Facebook και το Twitter να είναι προσεκτικοί, μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης ότι εμφανίζονται μόνο “αρνητικές ειδήσεις” για τον ίδιο όταν κάνει αναζήτηση με το όνομά του.