30/08/2018 18:02

Εκπαιδευτικοί: Δεν αποδέχονται πρόταση Αβ. Νεοφύτου, επικροτούν εισήγηση των άλλων κομμάτων

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θεωρούν ότι η πρόταση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού ουσιαστικά είναι η ίδια με την πρόταση του ΠτΔ που δόθηκε στις 23 Αυγούστου 2018, η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα.

Σε ανακοίνωση οι οργανώσεις εκφράζουν ικανοποίηση για τη διάθεση που επέδειξαν τα μέλη των Επιτροπών Εργασίας και Παιδείας να συμβάλουν αποτελεσματικά στην εκτόνωση της κρίσης.

“Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς τα κόμματα των οποίων η εισήγηση συμπίπτει με τη θέση και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων:  Αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018 και άμεση έναρξη διαλόγου για αντιμετώπιση της κρίσης στην Παιδεία. Θεωρούμε ότι σ’ αυτή την εισήγηση μπορούμε να στηριχθούμε όλοι μαζί και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της λύσης του σοβαρού αυτού προβλήματος για το καλό του Δημόσιου Σχολείου. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον του τόπου μας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εκφράζουν παράλληλα τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, την κοινωνία των πολιτών, τα κόμματα και τα οργανωμένα σύνολα που συμμετείχαν μαζικά στη μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας της 28ης Αυγούστου 2018.

“Τα μηνύματα που στάληκαν από την παρουσία των χιλιάδων εκπαιδευτικών και άλλων πολιτών και οργανωμένων συνόλων στην ανεπανάληπτη αυτή συγκέντρωση είναι ξεκάθαρα: Προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου, σεβασμός στους εκπαιδευτικούς ως παιδαγωγούς, ως εργαζόμενους και ως προσωπικότητες, σεβασμός στον δημοκρατικό διάλογο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: