29/08/2018 16:11

Αναστολή μέχρι την Παρασκευή η κοινή συνεδρία των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας της Βουλής

Την 48ωρη αναστολή της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας της Βουλής, αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη των Επιτροπών, ούτως ώστε να δοθεί χρόνος στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη να μεταβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τις προτάσεις που κατέθεσαν ο ΔΗΣΥ και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα κατά την έναρξη των εργασιών της κοινής συνεδρίας.

Των δύο Επιτροπών προέδρευσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ο οποίος το πρωί είχε συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εισηγήθηκε να τεθεί ξανά στο τραπέζι η πρόταση που κατέθεσε η Κυβέρνηση στις 23 Αυγούστου.

Τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, με γραπτή εισήγησή τους, την οποία κατέθεσαν, ζητούν, μεταξύ άλλων, την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4.7.2018 σε σχέση με τον «εξορθολογισμό της εκπαίδευσης» και αναστολή εφαρμογής των όποιων απεργιακών ή άλλων μέτρων που αποφασίστηκαν από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Οι Επιτροπές συνήλθαν σήμερα για ενημέρωση σχετικά με την κρίση στη Δημόσια  Εκπαίδευση, τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται και το σεβασμό στην τήρηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών, καθώς και για ενημέρωση για τα προβλήματα, τις προκλήσεις και προοπτικές της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κοινή συνεδρία των Επιτροπών θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Αυτή την ώρα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Tags: