Τον αγώνα των εκπαιδευτικών οργανώσεων στηρίζει η παγκύπρια συντεχνία «Ισότητα»

Τον αγώνα των εκπαιδευτικών οργανώσεων στηρίζει η παγκύπρια συντεχνία «Ισότητα»

Τον αγώνα των εκπαιδευτικών οργανώσεων εναντίον «των παράνομων, μονομερών και καταστροφικών ενεργειών και αποφάσεων από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Υπουργικού Συμβουλίου», όπως αναφέρει, στηρίζει η Παγκύπρια Συντεχνία Εργοδοτουμένων, Αυτό-Εργοδοτουμένων, Ορισμένου Χρόνου, Αορίστου Χρόνου & Συμβασιούχων «Ισότητα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας καλεί όλα τα μέλη της να είναι παρόντα στην πορεία διαμαρτυρίας αύριο στο Προεδρικό «για να στηρίξουμε σθεναρά τους συναδέλφους και το δημόσιο σχολείο και για να μην επιτρέψουμε να έχει τη μοίρα του Συνεργατισμού».

Η συντεχνία «Ισότητα» αναφέρει ότι «υπό το πρόσχημα του ‘εξορθολογισμού’, η παρούσα Κυβέρνηση αλλοίωσε μονομερώς τους όρους απασχόλησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών και ‘κατήργησε’ δικαιώματα των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών οργανώσεων, τα οποία τυγχάνουν εγγύησης/προστασίας από σειρά Νόμων».

Προσθέτει ότι «είναι, πραγματικά, προκλητική η εργολαβική προσπάθεια για παρουσίαση των συναδέλφων εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους ως ‘φιλοχρήματων’, ‘βολεμένων’ και ‘τεμπέληδων’ και για αντιπαραβολή τους με τους ‘φορολογούμενους πολίτες’, που επιβαρύνονται αδίκως από τους συνάδελφους, ωσάν οι συνάδελφοι να είναι εξωγήινοι και όχι φορολογούμενοι πολίτες».

Η Συντεχνία «Ισότητα» καλεί τους αρμόδιους, «αφού κόπτονται για τους φορολογούμενους πολίτες και για τα δικαιώματά τους ας ανοίξουν το Σύνταγμα και τις διάφορες Συμβάσεις που κατοχυρώνουν δικαιώματα και ας κρίνουν αν η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως την έχουν καταντήσει, αποτελεί σήμερα Κράτος Δικαίου και ευνομούμενη Πολιτεία».