27/08/2018 10:02

Το χρώμα του σπέρματος μπορεί να αποκαλύψει πολλά!

Το χρώμα του σπέρματος μπορεί να υποδεικνύει το πόσο υγιής είναι ο άνδρας

Φοβάσαι να επισκεφθείς τον γιατρό; Οι ιατρικές εξετάσεις σου φαίνονται γολγοθάς;

Μερικές φορές όμως η επίσκεψη σε ανδρολόγο μπορεί να είναι αναπόφευκτη. Ενά απλό και γρήγορο τεστ που μπορείς να κάνεις είναι να παρατηρήσεις το χρώμα του σπέρματος σου.

Το χρώμα σπέρματος μπορεί συχνά να υποδεικνύει την κατάσταση της υγείας ενός άντρα.

“Σε υγιείς άνδρες θα πρέπει να είναι διαυγές προς το γκριζόλευκο (…) Μερικές φορές μπορεί να είναι απαλό κίτρινο εάν ο άντρας δεν έχει ουρήσει για αρκετή ώρα πριν από την εκσπερμάτιση”, λέει η Helen Knox, κλινική νοσοκόμα που ειδικεύεται στη σεξουαλική υγεία.

Η ίδια επισημαίνει, ότι είναι σημαντικό για τους άνδρες να δίνουν προσοχή στις αλλαγές στο χρώμα του σπέρματός τους: “Αν είναι διαφορετικό χρώμα για περισσότερο από δύο μέρες, θα πρέπει να το ελέγξουν αντί να το αγνοήσουν”, προειδοποίησε.

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όμως που θα πρέπει να ανησυχήσεις.

  • Αν το σπέρμα σου έχει κόκκινη απόχρωση, τότε υπάρχει αίμα και αυτό μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονή που προκαλείται από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), καθώς και άλλες λοιμώξεις και ιατρικές παθήσεις, όπως τα προβλήματα του προστάτη, τα οποία πρέπει να αποκλειστούν.
  • Η κίτρινη απόχρωση μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη κατανάλωση φαρμάκων, προβλήματα ίκτερου και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ).
  • Αν το σπέρμα σου έχει πράσινη απόχρωση τότε πρέπει να τρέξεις στο γιατρό. Αυτό το χρώμα μπορεί να αποτελεί ένδειξη πιθανής μόλυνσης του προστάτη, ή των περιβαλλόντων ιστών. Μια λοίμωξη του προστάτη συμβαίνει, όταν τα βακτήρια στα ούρα διαρρέουν στον προστάτη.

Πηγή: e-radio.gr

Tags: