Συλλήψεις τριών ατόμων στην ελεύθερη Αμμόχωστο για κατοχή ναρκωτικών

Συλλήψεις τριών ατόμων στην ελεύθερη Αμμόχωστο για κατοχή ναρκωτικών

Τρία άτομα, ένας 29χρονος και δύο 32χρονοι, συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στην ελεύθερη Αμμόχωστο για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες γύρω στις έξι το απόγευμα μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση αυτοκίνητο 29χρονου από τη Σωτήρα, ύστερα από πληροφορία ότι θα προμηθευόταν ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης και γύρω στις 20.30 το βράδυ, ο 29χρονος θεάθηκε να σταθμεύει το αυτοκίνητο του σε ανοικτή περιοχή παρά τον ποταμό Λιοπετρίου.

Στο σημείο έφθασε αυτοκίνητο με οδηγό 32χρονο από το Αυγόρου ο οποίος αναγνωρίστηκε από μέλος της ΥΚΑΝ, με συνοδηγό άγνωστο άνδρα και σταμάτησε δίπλα στο όχημα του 29χρονου.

Όταν τα δύο αυτοκίνητα αναχώρησαν από το σημείο όπου είχαν σταθμεύσει, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν το όχημα του 29χρονου και σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε ένα πακέτο τσιγάρων το οποίο περιείχε τρία νάιλον σακουλάκια με κοκαΐνη βάρους 5 περίπου γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ενώ ο 29χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Με γραπτή συγκατάθεση του τα μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στην οικία του για να διενεργήσουν έρευνα.

Με την άφιξη τους στην οικία και πριν ακόμα εισέλθουν σε αυτή, έφτασε στη σκηνή ο 32χρονος με το αυτοκίνητο του. Ένστολος αστυνομικός της ΑΔΕ Αμμοχώστου υπέδειξε με σήμα τροχαίας στον 32χρονο να σταματήσει το όχημα του, κάτι που έπραξε.

Ωστόσο ενώ οι αστυνομικοί υποδείκνυαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, ο 32χρονος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει με αποτέλεσμα να κτυπήσει με την πόρτα του οδηγού, που ήταν ανοικτή, μέλος της ΥΚΑΝ χωρίς να τον τραυματίσει.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από μέλη της ΥΚΑΝ τα οποία διαπίστωσαν ότι οδηγός ήταν ο 32χρονος με συνοδηγό άλλο 32χρονο από την Ξυλοφάγου.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν δύο νάιλον σακουλάκια με πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβη βάρους 0,5 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των €3.300, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Οι δύο 32χρονοι συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και κατά τη διάρκεια έρευνας στις οικίες του 29χρονου και του 32χρονου από το Αυγόρου, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε παράνομο.

Μετά από γραπτή συγκατάθεση του 32χρονου από τη Ξυλοφάγου τα μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκε ποσότητα 0,5 γραμμαρίων ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης και τρεις μύλοι αλέσεως με ίχνη ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ανακρινόμενο οι τρεις ύποπτοι αρνήθηκαν να δώσουν κατάθεση, τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.

Στον 32χρονο οδηγό του δεύτερου οχήματος διενεργήθηκε έλεγχος νάρκοτεστ με θετικό αποτέλεσμα.

Την υπόθεση διερευνά το κλιμάκιο Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ.

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ